PNL Arad prezintă rezultatul ALEGERILOR. Falcă rămâne pozitiv, în ciuda ÎNFRÂNGERII

PNL Arad prezintă rezultatul ALEGERILOR. Falcă rămâne pozitiv, în ciuda ÎNFRÂNGERII

Liderii PNL au prezentat o analiză a alegerilor parlamentare din 6 decembrie.

Preşedintele partidului, Gheorghe Falcă, preferă să vadă „partea plină a paharului”, chiar dacă admite că unii liberali sunt dezamăgiţi: Puterea în Parlament nu va mai fi deţinută de PSD. Se poate construi o majoritate de guvernare în jurul PNL care să producă efecte pozitive pentru cetăţeni”.

Preşedintele executiv PNL Arad, Iustin Cionca, a prezentat rezultatul alegerilor în judeţ.

Astfel, PNL a câștigat în 46 de Unități Administrativ Teritoriale (din cele 78), PSD a câștigat în 25, UDMR în 6, iar USR PLUS doar într-o localitate.

În localitățile cu peste 1000 de voturi valabil exprimate, PNL a câștigat în: Municipiul Arad, Chișineu-Criș, Curtici, Ineu, Pecica, Sântana, Sebiș, Macea, Buteni, Ghioroc, Gurahonț, Șagu, Șiria, Vinga, Vladimirescu, Zimandu Nou. Procentual, PNL Arad a obținut cele mai bune rezultate la: Șilindia 60,54%, Pleșcuța 50%, Socodor 46,6%, Bârsa 44,8%, Hălmăgel 43,1%, Cermei 42,5%, Ghioroc 42,4%, Buteni 42,1%, Șepreuș 41,9%, Frumușeni 41,8%.

Iustin Cionca ar fi dorit un rezultat mai bun pentru PNL, apropiat de alegerile locale, dar a contestat categoric pretenţia PSD de a fi câştigat alegerile: Domnul Fifor a fost cap de listă pentru Consiliul Judeţean şi a primit 9,7%, acesta este scorul său. Acum a beneficiat de un val naţional pentru care nu are niciun merit. Vor fi în opoziţie în următorii ani.

Glad Varga şi Sergiu Bîlcea, aleşi în Camera Deputaţilor, le-au mulţumit votanţilor din Arad, echipei şi susţinătorilor PNL care au muncit într-o campanie electorală dificilă.

Cu privire la votul obţinut de alţi competitori electorali, Gheorghe Falcă a precizat că „cetăţenii au întotdeauna dreptate” şi că a învăţat să respecte alegătorii şi oamenii politici ai celorlalte partide.

  1. fALCA RAMANE POZITIV ,DE cOVID 19,EVENTUAL…

    Raspunde

Lasă un comentariu

Your email address will not be published.