PNL Arad se NĂRUIE din interior! Geanina Pistru a PLÂNS la sediul de partid. UPDATE: Ce spune Gheorghe Falcă

PNL Arad se NĂRUIE din interior! Geanina Pistru a PLÂNS la sediul de partid. UPDATE: Ce spune Gheorghe Falcă

Liberalii arădeni riscă să piardă șansa unui alt mandat la conducerea Aradului, din 2020, din cauza dezbinării din partid.

Practic, în aceste moment, în PNL Arad există două tabere, una controlată de Geanina Pistru și una a nemulțumiților, în care se regăsesc membri (importanți) atât din vechiul PNL cât și din vechiul PDL. Aceștia din urmă nu privesc cu ochi buni acapararea filialei de triumviratul Geanina Pistru – Sergiu Bîlcea – Răzvan Cadar și așteaptă doar un moment prielnic (un sondaj de opinie, de exemplu) pentru a se poziționa de partea lui Călin Bibarț, primar interimar, care-și dorește să candideze la funcția de primar în 2020, în detrimentul lui Bîlcea. Deocamdată, Sergiu Bîlcea a fost nominalizat ca și candidat al PNL la respectiva funcție, dar oponenții acestuia invocă sondajele, în care acesta este devansat de Călin Bibarț. Cum orice partid serios ține cont de sondaje în stabilirea candidatului, care trebuie să fie cel mai bine plasat, se pune problema eliminării din ecuație a lui Călin Bibarț. Este și lucrul pe care îl încearcă acum Geanina Pistru, care a apelat aseară, la o ședință cu colegii de partid, la (aproape) tot arsenalul de convingere la care poate recurge în exprimare o femeie. Inclusiv lacrimile i-au curs pe obraz prin sediul de partid, spun sursele noastre.

Cum Bibarț își dorește candidatura și, cel mai probabil, nu va accepta pasul în spate și să anunțe că-l susține pe Sergiu Bâlcea, așa cum își dorește gruparea condusă de Geanina Pistru, se anunță vremuri grele la PNL Arad, spre bucuria adversarilor politici care văd în asta o oportunitate (și chiar este!) de a câștiga alegerile locale la Arad.

Dincolo de bătălia care se duce fără menajamente în interiorul PNL Arad, părțile beligerante uită un aspect esențial: Candidatul PNL la funcția de primar al Aradului va fi stabilit de conducerea centrală de la București, în baza unui sondaj de opinie.

Deocamdată, preşedintele liberalilor arădeni Gheorghe Falcă se ține oarecum deoparte în acest conflict, ezitând să intervintă tranșant de partea lui Sergiu Bîlcea, după ce tot el l-a nominalizat ca și candidat al PNL la funcția de primar. O fi contând, în acest caz, și faptul că Bibarț e nașul lui Florian Coldea…

UPDATE: Ce spune Gheorghe Falcă

După tot tărăboiul de ieri, de la sediul PNL, Gheorghe Falcă a declarat aseară, la aprinderea luminilor în Bradul de Crăciun, că Bibarţ va rămâne primar interimar iar Bîlcea candidat la funcţia de primar. Practic, Falcă se face că nu ştie faptul că Bucureştiul e cel care stabileşte candidaţii la funcţiile de primari de municipii, în baza unor sondaje de opinie. Cum ne e greu să credem că Falcă nu ştie una ca asta, ne duce gândul că, probabil, acesta încearcă să aplaneze conflictul din partid, sau măcar să-l amâne. Chiar dacă prin asta le vinde unora iluzii deşarte…

  1. nu se naruie. e naruit gata. prietenii stiu de ce

    Raspunde
  2. Cum muriti toti de grija PNL si cum va e frica ca PNL va avea probleme la alegerile locale cand tot voi, astia, mancatori de cacao, pana acum erati impotriva lor si acum muriti de grija lor, ce cacat de articol platit e asta? Plateste bine Bibart?

    Raspunde
    • Un aradean get-beget 6 decembrie, 2019, 12:37 pm

      Indiferent cine plateste,aradenii stiu ca PNL functioneaza in sistem PSD in Arad,de foarte multi ani(vezi suprapopularea inutila cu lenesi de la CJA,CCJA,CMCA)!Aradenii de buna credinta au luat atitudine si au informat Bucurestiul de bâlciul de la Arad,stati calmi!Tocmai de aceea au fost atat de „receptivi” cei de la Bucuresti la propunerile voastre privind constituirea guvernului!A fost de ajuns sa le fie aduse la cunostinta atitudinea de mari boieri ale PNL-istilor aradeni ca sa ajunga in coada listelor cu propuneri in Guvernul Romaniei(de aici reiese calitatea membrilor).Sunt curios cat de mandru e Orban sa dea afara hoarda de angajati”pe sprânceana”al guvernului PSD-ist,cand la Arad păstorii orasului fac acelasi lucru;cât de mandru e Orban ca la Arad se face un lucru de doua ori in aceeasi guvernare pnl-ista(vezi parcul din Gai)etc…

      Raspunde
    • ce sa plateasca Bibart? ala nu a platit ca si Falca in viata lui un suc la cineva

      Raspunde
  3. PSD SI USR voi pe cine aveti candidati?TOT timpul purtati grija altuia,

    Raspunde
  4. Altu care nu mai poate de ce face PNL. Știrea e ca s-a dat un vot pt Bîlcea candidat la Primărie. De la București se stabilesc candidații pt partidele mici, filialele puternice aleg candidați câștigători. Singurii nemulțumiți sunt cei care rămân pe din afara, cazul unui parlamentar disperat maxim.

    Raspunde
  5. sunteti penibili astia care comentati. PNL nu exista la Arad. la Arad e PDL. restul sunt povesti

    Raspunde
  6. […] Supărată că nu-i ies „ploile”, Geani ameninţă că-l aduce pe Eusebiu înapoi în partid – NewsAr.ro la PNL Arad se NĂRUIE din interior! Geanina Pistru a PLÂNS la sediul de partid. UPDATE: Ce spune Gheo… […]

    Raspunde

Lasă un comentariu

Your email address will not be published.