PNL garantează dezvoltarea României din fonduri europene

PNL garantează dezvoltarea României din fonduri europene

Liderii PNL Arad au prezentat programele finanţate din fonduri europene pentru dezvoltarea României, cu accent pe Planul Național de Redresare și Reziliență.

Aradul va beneficia din plin de finanţare pentru proiecte care vor ajuta la îmbunătăţirea infrastructurii, servicii mai bune în sănătate, educaţie şi administraţie, mediu curat şi investiţii în economie care menţin şi creează noi locuri de muncă. „România trebuie să pregătească aceste proiecte și să le contracteze în mai puțin de doi ani. Altfel pierdem banii!”, au atras atenţia liderii PNL Arad asupra condițiilor pe care le impune Uniunea Europeană.

Preşedintele PNL Arad, europarlamentarul Gheorghe Falcă, a vorbit despre un succes al României în negocierile cu instituţiile europene, conduse de preşedintele Klaus Iohannis. „România are șansa istorică de a fructifica un pas imens în dezvoltare, folosind cu inteligență fondurile UE. Guvernul PNL şi preşedintele Iohannis sunt garanția că România va valorifica pe deplin această oportunitate! Prin investiţii în infrastructură şi dezvoltarea afacerilor, vom avea locuri de muncă bine plătite şi vom recupera din decalajul faţă de ţările occidentale în ceea ce priveşte nivelul de trai”, a afirmat Gheorghe Falcă.

80 miliarde euro sunt alocaţi României pentru perioada 2021-2027: 30,44 miliarde euro prin Mecanismul de Redresare și Reziliență, bani ce vor trebui investiți până în 2026; 28,22 miliarde euro din Fondul de Coeziune; 19,34 miliarde euro din Politica Agricolă Comună; 1,94 miliarde euro din Fondul de Tranziție Justă; 30,44 de miliarde de euro prin Mecanismul de Redresare Reziliență.

Planul Național de Redresare și Reziliență este orientat spre reforme, promovează investițiile în infrastructură şi mediul de afaceri, respectă viziunea de tranziție verde și digitalizare.

„Cele 3 obiective strategice urmărite sunt ameliorarea stării economice a României, consolidarea capacităţii de reziliență, asigurarea creşterii economice pe termen lung. Programul este împărţit pe 3 piloni, transport și schimbări climatice pentru care se alocă 21,4 mld. Euro, servicii publice, dezvoltare urbană și valorificarea patrimoniului, pentru care se alocă 6,5 mld. Euro, şi competitivitate economică, digitalizare și reziliență, în valoare de 5,08 mld. Euro”, a spus Gheorghe Falcă.

Primarul Aradului, Călin Bibarţ, a vorbit despre cele 6,5 miliarde de euro care merg spre dezvoltarea comunităților locale, pentru mobilitate și regenerare urbană, sănătate, sănătate şi educație. „Vestea bună pentru Arad este includerea finanţării pentru Cetatea Aradului în Planul Național de Redresare și Reziliență. Aşa cum se ştie, am semnat vara aceasta în prezenţa primului ministru Ludovic Orban un acord prin care Guvernul investeşte 80 de milioane de euro în Cetatea Aadului, pentru a pune în valoare acest obiectiv al Aradului. Este important să ne respectăm promisiunea făcută arădenilor, de aceea îi îndemn pe toţi să voteze PNL la alegerile din 6 decembrie, pentru un guvern care se ţine de cuvânt faţă de noi”, a spus primarul Bibarţ.

Preşedintele Consiliului Judeţean Arad, Iustin Cionca, îşi propune să acceseze peste 1 miliard de euro pentru diferite obiective care merg de la modernizarea infrastructurii până la construcţia de spitale şi servicii medicale şi infrastructura culturală. „Consiliul Județean Arad își propune să acceseze fonduri prin acest program pentru continuarea investițiilor în sănătatea publică. Astfel, sunt vizate investițiile pentru Spitalul de Oncologie și Secția de Cardiologie a Spitalului Județean. La Oncologie, Consiliul Județean va solicita finanțare pentru achiziția a două linii moderne de Radioterapie. La Cardiologie se are în vedere extinderea și dotarea cu aparatură modernă a secției, care va reprezenta o continuare a investițiilor începute aici cu doi ani în urmă. De asemenea, vom încerca includerea lucrărilor pentru Complexul Matern-Pediatrie la Arad, care va îngloba toate secțiile de matern, neonatologie, obstetrică-ginecologie și pediatrie, sub același acoperiș. Mesajul meu pentru pentru arădeni este clar: să voteze PNL în 6 decembrie. În funcţie de guvern, aceste proiecte le vom implementa mai repede sau mai lent”, a declarat Iustin Cionca.

Sergiu Bîlcea a explicat în ce va consta modernizarea infrastructurii. „În total, din fondurile europene cumulate, finalizăm 970 km de autostrăzi și drumuri expres, un program de investiţii generos care va ajuta la îmbunătăţirea infrastructurii şi la crearea de noi locuri de muncă. Aradul este cuprins cu o investiţie foarte mare, modenizarea căii ferate Arad – Timişoara, care prevede un nou pod peste Mureş care va ajuta la scoaterea traficului feroviar din Micălaca. Este unul dintre cele patru mari obiective asumate de PNL, alături de Cetatea Aradului, drumul expres Arad – Oradea şi Centura de Sud-Est vor fi realizate tot din fonduri europene”, a declarat Bîlcea.

Lazăr Faur a făcut referire la investiţiile generoase în sănătate. „Preşedintele Klaus Iohannis, în parteneriat cu Guvernul PNL, şi-au propus modernizarea sistemului medical. Se va investi pentru a construi minim 10 unități sanitare noi sau extinse, pentru minim 10.000 beneficiari anual pe fiecare unitate. Pentru noi, este important că la Timişoara se va construi un spital oncologic regional care deserveşte şi Aradul. Preocuparea este de a creşte calitatea și accesul la serviciile medicale”, a declarat Lazăr Faur.

Senatorul Ioan Cristina a vorbit despre investiţiile care vizează combaterea riscului schimbărilor climatice prin investiții specifice. „Sunt prevăzute sisteme de irigații, drenare, antigrindină, consolidarea solului, îmbunătățirea mediul înconjurător, extinderea/reabilitarea infrastructurii de apă și apă uzată ca parte a rețelelor regionale, cu peste 750.000 beneficiari ai sistemului de alimentare cu apă, sisteme alternative de management a apei uzate menajere pentru aglomerările sub 2.000 de locuitori echivalenți, cu 530.000 beneficiari ai rețelelor de apă uzată”, a declarat Ioan Cristina.

În final, Gheorghe Falcă a vorbit despre responsabilitatea celor care vor accesa aceste fonduri, dar şi despre responsabilitatea cetăţenilor.

„PNL este singurul partid care a demonstrat la nivel central şi local performanţe în atragerea fondurilor europene. Doar PNL poate garanta şansa dezvoltării din fonduri europene. Le transmitem oamenilor că se poate vota sigur, pentru un viitor asigurat tinerilor şi un trai decent pentru vârstnici”, a concluzionat preşedintele PNL Arad.

Comandat de PNL Arad, cod mandatar 11200025

  1. Ha! Ha! astea sunt minciunile lui Falca. Întrebați-l câte cuvinte știe dintr-o limba straina, afara de romana, ca pentru el și romana este straina. Apoi verificați câte clase de școală, pe bune, au cei de la masa :). Trebuie terminat odată cu PDLul asta care s-a ascuns sub sigla PNL

    Raspunde
  2. PE BANI EUROPENI SI ALTI DEZVOLTA ARADUL SANTETI VIRUSATI

    Raspunde
  3. Asa este, Aradul a devenit un mega oras . Ne mai lipseste doar un metrou si niste trenuri magnetice suspendate…. Sunteti de rasul curului papagalilor. Nu sunteti in stare sa faceti nicio trecere civilizata de cale ferata sau tramvai…..

    Raspunde
  4. CA SA ACCESEZI BANI EUROPENI TREBUIE SA MUNCESTI SI SA FII COMPETENT. FELICITARI PNL ARAD!

    Raspunde

Lasă un comentariu

Your email address will not be published.