Mai multe articole din rubrica "" ↑

PNL și UDMR au bătut palma și vor conduce, în continuare, județul și municipiul Arad

PNL și UDMR au bătut palma și vor conduce, în continuare, județul și municipiul Arad

Parteneriatul strategic al PNL Arad și UDMR continuă, anunță conducerile celor două formațiuni. Astfel, s-a decis susținerea reciprocă a proiectelor administrative ale PNL și UDMR în Consiliul Județean, Consiliul Local al Municipiului Arad, Primăria Arad și consiliile locale și primăriile din județ.

Ca urmare a acestui parteneriat, UDMR va susține candidații PNL la președinția Consiliului Județean și la o funcție de vicepreședinte (n.r. – interesant este cui îi va reveni cealaltă funcție de vicepreședinte). În același timp, așa cum a anunțat deja primarul Gheorghe Falcă, președintele PNL Arad, UDMR va continua să fie partenerul liberalilor în echipa de conducere a municipiului, acceptând o funcție de viceprimar.

„Aradul este un oraș multicultural, de aceea acest parteneriat cu Uniunea Democrată a Maghiarilor ne onorează și ne dă posibilitatea să recuperăm valori fundamentale pentru cultura și spiritul locului. Am construit împreună durabil pentru arădeni și mă bucur că ne vom continua proiectele. Suntem privilegiați să avem în Arad o comunitate maghiară omogenă, cu personalități de valoare, oameni de onoare care fac cinste județului nostru. Îi respect în mod deosebit! Am căutat să fiu permanent alături de arădeni, indiferent de etnie, să aibă în administrația locală un partener care îi susține”, a declarat primarul Gheorghe Falcă, președintele PNL Arad.

La rândul său, Iustin Cionca, prim-vicepreședinte al PNL Arad și favorit al partidului la funcția de președinte al Consiliului Județean, afirmă: „Faptul că UDMR ne susține în Consiliul Județean, iar noi îl susținem în Consiliul Local Municipal, este important, pentru că astfel confirmăm parteneriatul nostru pentru județul Arad. Așa cum am mai afirmat, UDMR este o organizație cu care am colaborat excelent în ultimii 12 ani și nu ne-am dezamăgit reciproc niciodată. Atunci când vorbim despre Aradul puternic ne referim înainte de toate la arădenii de onoare, pentru care cuvântul dat este literă de lege și cu care putem, iată, proiecta pe termen lung”.

UDMR: PNL a fost un partener serios

De cealaltă parte, conform deciziei Biroului Permanent Județean al UDMR, va continua parteneriatul strategic cu Partidul Național Liberal.

„În ultimii 12 ani PNL a fost un partener serios și de încredere iar cu ocazia alegerilor locale din 5 iunie 2016 a primit cele mai multe voturi în municipiul și județul Arad. Am ales continuitatea și am ținut cont de interesul comunității maghiare, dar și a întregului județ Arad. Sunt convins că prin colaborarea noastră în CJA și CLM Arad, împreună putem contribui la dezvoltarea economico-socială, infrastructurală și culturală a județului”, a declarat Faragó Péter, președintele UDMR Arad.

Loading...

Lasă un comentariu

Your email address will not be published.