Podul din Vărșand închis circulației după ce a fost distrus de inundații

Podul din Vărșand închis circulației după ce a fost distrus de inundații

Comitetul Local pentru Situații de Urgență a interzis, începând de joi, trecerea peste podul din Vărșand, după ce acesta a fost distrus în urma inundațiilor din ultima perioadă.

O viitură a distrus podul peste Crișul Alb, din Vărșand. Construcția de lemn, care era într-o stare avansată de degradare, a fost dezmembrată de torentul de apă și, ca urmare, Comitetul Local pentru Situații de Urgență din Pilu interzice, începând de astăzi, trecerea peste pod. Echipaje ale Inspectoratului pentru Situații de Urgență din Arad, ale Primăriei Pilu, ale Apelor Române Bazinul Crișuri intervin cu utilaje pentru dezafectarea podului.

Președintele Consiliului Județean Arad, Iustin Cionca, a anunțat situația la Guvernul României, încă de miercuri seara, fiindcă bucățile de grindă desprinse din pod amenință deteriorarea unui baraj din Ungaria. În consecință, două plase de protecție pentru oprirea lemnelor desprinse sunt amplasate preventiv: una în comuna Pilu, cealaltă în Ungaria. Se urmărește astfel prevenirea degradării barajului, care ar putea genera o pagubă de câteva milioane de euro, a declarat președintele Iustin Cionca. Acesta a accentuat viteza de reacție a autorităților locale și a celor din țara vecină pentru prevenirea unui dezastru.

Asupra situației podului de la Vărșand au fost notificate Poliția, Inspectoratul Teritorial al Poliției de Frontieră și reprezentatul guvernului în teritoriu.

Sursa foto: Duduma Florin

Lasă un comentariu

Your email address will not be published.