Poliția Locală și Centrul de Voluntariat bagă Aradul în Guiness World Records

Poliția Locală și Centrul de Voluntariat bagă Aradul în Guiness World Records

Poliția Locală Arad s-a implicat, în ultimele săptămâni, într-o acțiune de amploare, în parteneriat cu Asociația „Centrul Județean de Voluntariat Arad”, acțiune care are șansa de a plasa municipiul Arad în Guinness World Records. Recordul pe care cei implicați vor încerca să-l atingă este de a crea cel mai lung lanț de capace de flacoane din plastic (Longest chain of bottle caps).

Astfel, sâmbătă, 2 iulie 2016, pe Stadionul Gloria, din Arad, peste 250.000 de dopuri de flacoane din plastic urmează să fie înşiruite pentru a forma cel mai lung lanț de astfel de capace (Longest chain of bottle caps).

Cel mai lung lanț de capace de flacoane din plastic este format din 87.575 de capace și a fost creat de Gitok (Belgia) în Kalmthout, în 4 aprilie 2014. Lanțul avea 442 m (1.450 ft 1.54 in) lungime.

Centrul Județean de Voluntariat Arad s-a înscris oficial în competiția pentru a doborî recordul actual de 87.575 de capace înșiruite în 18 mai 2016, iar în 19 mai 2016 i s-a aprobat participarea de către Guinness World Records.

Dopurile de flacoane din plastic care vor fi înșiruite pe Stadionul Gloria au fost colectate în cadrul activităților din cadrul proiectului „Fii Ecologic”, susținut de Centrul Județean de Voluntariat Arad și Poliția Locală Arad. Până la data de 10 iunie 2016  au fost colectate peste 250.000 de dopuri.

Partenerii vor încerca să bată recordul mâine, 2 iulie 2016, pe Stadionul Gloria, din Arad, unde vor avea nevoie de ajutor din partea voluntarilor.

„Arădenii sunt așteptați pe stadion, pentru a da o mână de ajutor, între orele 9 și 13. În același interval, presa este invitată să consemneze evenimentul”, a declarat Viorica Graur, directorul general al Poliției Locale Arad.

Foto: worldrecordacademy.com

Lasă un comentariu

Your email address will not be published.