Poliția Română: Acțiune națională pentru VERIFICAREA transporturilor de persoane în regim de TAXI

Poliția Română: Acțiune națională pentru VERIFICAREA transporturilor de persoane în regim de TAXI

Poliția Română desfășoară permanent activități pentru verificarea legalităţii transportului de persoane în regim de taxi.

În cadrul unei acțiuni desfășurate la nivel național, polițiștii au aplicat peste 1.400 de sancțiuni contravenționale, au reținut 21 de permise de conducere și au retras 47 de certificate de înmatriculare. Totodată, au fost depistați și 24 de conducători auto care efectuau în mod ilegal transport contra-cost de persoane.

La data de 20 decembrie a.c., Direcţia Rutieră a Poliției Române a organizat şi coordonat o acţiune de verificare a legalităţii transportului de persoane în regim de taxi și în regim de închiriere, în intervalele orare 06.30-10.30 și 16.00-20.00.

La acţiune au participat 897 de poliţişti rutieri și 68 de reprezentanți ai Registrului Auto Român, Biroului Român de Metrologie Legală şi ai primăriilor locale.

Astfel, echipele de control au verificat 4.381 de autovehicule, iar în urma neregulilor constatate, au aplicat 1.417 sancţiuni contravenţionale.

Din totalul sancţiunilor, 370 au fost aplicate pentru încălcări ale prevederilor Legii nr. 38/2003 privind transportul de persoane în regim de taxi și în regim de închiriere și 1.017 pentru încălcarea normelor privind circulaţia pe drumurile publice ( 6 pentru neacordarea priorității pietonilor, 5 pentru neacordarea priorității vehiculelor și 40 pentru nerespectarea regimului legal de viteză).

Pentru comiterea unor fapte care atrag suspendarea exercitării dreptului de a conduce autovehicule pe drumurile publice, poliţiştii au reţinut 21 permise de conducere, iar pentru defecţiuni tehnice sau dotări suplimentare nepermise de lege, au fost retrase 47 de certificate de înmatriculare.

Totodată, în cadrul acţiunii polițiștii au identificat 24 de conducători de autoturisme ce efectuau în mod ilegal transport contra-cost de persoane. În 13 situații, în care s-a demonstrat repetabilitatea abaterii, s-a dispus imobilizarea autovehiculelor prin reținerea certificatelor de înmatriculare și a plăcuțelor cu numărul de înmatriculare și conducătorii acestora au fost sancționați contravențional.

Cele 11 persoane care au fost depistate pentru prima oară efectuând în mod ilegal transport contra-cost de persoane au fost informate cu privire la faptul că în situația în care vor mai fi depistate în trafic efectuând acest gen de transport vor fi sancționate contravențional și se va dispune suspendarea dreptului de utilizare a autovehiculului.

Loading...

Lasă un comentariu

Your email address will not be published.