Poliția Română: „Centura de siguranță SALVEAZĂ vieți!”

Poliția Română: „Centura de siguranță SALVEAZĂ vieți!”

Polițiștii au aplicat peste 27.500 de sancțiuni contravenționale, dintre care aproape 24.500, pentru nefolosirea centurii de siguranţă, în urma unei acțiuni, desfășurate săptămâna trecută, pentru salvarea de vieți și reducerea efectelor accidentelor rutiere.

Acţiunea „Seatbelt” se înscrie în Calendarul de activităţi al Organizaţiei Poliţiilor Europene (T.I.S.P.O.L.) pentru anul 2017.

În perioada 13-19 martie a.c., Poliția Română a desfășurat, la nivel naţional, acţiunea „Seatbelt”, pentru salvarea de vieți și reducerea efectelor accidentelor rutiere, prin folosirea centurii de siguranţă şi a dispozitivelor de retenţie omologate.

Activitățile se înscriu în Calendarul de activităţi al Organizaţiei Poliţiilor Europene (T.I.S.P.O.L.) pentru anul 2017 şi s-a desfăşurat simultan pe teritoriul tuturor celor 28 de state membre ale U.E.

Pentru abaterile constatate, polițiștii au aplicat 27.514 sancțiuni contravenționale, dintre care 24.476, pentru nefolosirea centurii de siguranţă, 194 pentru lipsa dispozitivelor de retenţie omologate, 42 pentru nefolosirea căștilor de protecție și 2.996 pentru folosirea telefoanelor mobile fără dispozitiv sau accesorii de tip ”mâini libere”.

De asemenea, în urma activităților din teren, au fost constatate 318 infracţiuni.

Foto: Facebook/Poliția Română

Lasă un comentariu

Your email address will not be published.