Politician italian: Taberele de rromi ar trebui RASE de pe faţa Pământului

Politician italian: Taberele de rromi ar trebui RASE de pe faţa Pământului

Matteo Salvini, liderul partidului xenofob italian Liga Nordului, consideră că taberele de rromi din Italia „trebuie rase de pe faţa Pământului”.

„Rromii din Italia trebuie să aibă aceleaşi drepturi şi obligaţii ca cetăţenii italieni. Tabere de rromi nu mai există aproape în nicio altă parte a Europei”, a declarat Matteo Savini, secretarul general al partidului radical italian Liga Nordului, potrivit site-ului TGcom24.it.

„Taberele de rromi ar trebui rase de pe faţa pământului”, a afirmat Salvini.

„Aceşti oameni aleg să aibă o viaţă nomadă, să se plimbe, dar sunt în unele tabere de rromi de 20-30 de ani. Din punctul meu de vedere, taberele de rromi sunt un model de segregare, de exploatare şi izolare. Unii oameni au vile cu două etaje în aceste tabere, dar nu plătesc niciun impozit”, a mai spus Salvini.

Comentând declaratiile liderului Ligii Nordului, Matteo Salvini, privind rromii, eurodeputatul italian Gianluca Buonanno a declarat la rândul său, potrivit site-ului Affaritaliani.it: „Romii sunt niste paraziti. Sunt gunoaiele societatii”.

Preşedintele Camerei Deputaţilor din Italia, Laura Boldrini, a calificat drept „îngrijorătoare” declaraţiile liderilor italieni.

Lasă un comentariu

Your email address will not be published.