Polițiștii arădeni au confiscat de la o firmă peste 1.000 de litri de deșeuri periculoase

Polițiștii arădeni au confiscat de la o firmă peste 1.000 de litri de deșeuri periculoase

Polițiștii arădeni au confiscat de la o firmă peste 1.000 de litri de deșeuri periculoase.

Polițiștii Serviciului Arme, Explozivi și Substanțe Periculoase, împreună cu reprezentanți ai Gărzii de Mediu Arad, au demarat o serie de controale la societățile comerciale care utilizează substanțe specifice pentru protecția plantelor.

Acțiunile se desfășoară la nivel național, în perioada următoare urmând a fi verificate toate societățile comerciale din județul nostru, care dețin, în vederea comercializării, și/sau utilizează acest tip de produse.

„În prima fază a planului de control, au fost verificate 5 societăți comerciale. La o societate comercială din Șofronea au fost găsite aproximativ 3,5 kilograme și 1.035 de litri de produse pentru protecția plantelor cu termenul de valabilitate expirat, intrând astfel în categoria deșeurilor periculoase. Substanțele găsite au fost indisponibilizate pentru continuarea cercetărilor, într-un dosar penal întocmit pentru neluarea măsurilor de eliminare totală a produselor și prelatelor periculoase devenite deșeuri. Aceste acțiuni se vor desfășura în perioada următoare, în municipiu și județul Arad”, se arată într-un comunicat de presă transmis de Inspectoratul de Poliție Județean (IPJ) Arad.

Sursa foto: IPJ Arad

Lasă un comentariu

Your email address will not be published.