Poliţiştii arădeni au instituit filtre pe drumurile care fac accesul dinspre Nădlac şi Vărşand

Poliţiştii arădeni au instituit filtre pe drumurile care fac accesul dinspre Nădlac şi Vărşand

Inspectoratul General al Poliţiei Române a anunţat miercuri dimineaţa că peste 100 de poliţişti de investigare a fraudelor şi rutieri acţionează pentru prevenirea evaziunii fiscale în domeniul achiziţiilor intracomunitare de legume – fructe şi produse congelate, fiind insituite mai multe filtre rutiere în Bucureşti şi judeţele Ilfov, Arad, Bihor, Giurgiu, Timiş şi Dolj.
„Din dispoziţia şefului Poliţiei Române, în perioada 1-19 aprilie, au fost intensificate activităţile de prevenire şi combatere a faptelor antisociale în perioada premergătoare Sfintelor Sărbători de Paşti, în special a celor de evaziune fiscală şi o contrafacere de produse“, se arată într-un comunicat de presă remis de Inspectoratul General al Poliţiei Române.
Echipele de control verifică respectarea normelor referitoare la plata T.V.A. pentru tranzacţiilor intracomunitare, dacă documentele de transport sunt conforme cu realitatea (datele referitoare la preţul, tipul şi cantitatea mărfii transportate), precum şi respectarea legislaţiei în domeniul transportului rutier de mărfuri.
Oamenii legii cintrolează TIR-urile cu care se transportă produsele achiziţionate intracomunitar, pentru a stabili dacă documentele de transport sunt conforme cu realitatea (datele referitoare la preţul, tipul şi cantitatea mărfii transportate).
La nivelul inspecoratelor din Arad, Bihor, Giurgiu, Timiş şi Dolj au fost instituite filtre pe drumurile care fac accesul dinspre punctele de trecere a frontierei Nădlac, Vărşand, Giurgiu, Calafat, Cenad, Borş, Salonta, Valea lui Mihai şi Secuieni, care monitorizează autovehiculele ce transportă mărfuri din spaţiul comunitar si extracomunitar pe teritoriul României, din categoria legume-fructe si produse din carne (congelate sau refrigerate).
La activităţi participă şi specialişti de la Autoritatea Naţională Sanitară Veterinară şi Siguranţa Alimentelor.

Loading...

Lasă un comentariu

Your email address will not be published.