Polițiștii arădeni la datorie pentru a asigura ordinea în timpul minivacanței de 1 decembrie

Polițiștii arădeni la datorie pentru a asigura ordinea în timpul minivacanței de 1 decembrie

Peste 400 de poliţişti arădeni se vor afla în stradă pentru asigurarea unui climat de ordine, linişte şi siguranţă publică, în minivacanţa de 1 decembrie.

În perioada minivacanţei de 1 decembrie, poliţiştii arădeni sunt la datorie, în serviciul comunităţii, pentru asigurarea ordinii şi siguranţei publice, protejarea patrimoniului şi a drepturilor şi libertăţilor cetăţenilor.

Suplimentar faţă de cei peste 200 de poliţişti care se află în dispozitivul curent de ordine şi siguranţă publică, 234 de poliţişti acţionează, pentru prevenirea şi combaterea oricăror evenimente care ar putea afecta liniştea cetăţenilor şi pentru a intervini atunci când sunt sesizaţi cu privire la comiterea unor fapte antisociale.

Din totalul poliţiştilor angrenaţi suplimentar, 102 sunt poliţişti de ordine publică, 28 de poliţişti de la rutieră şi peste 100 de la celelalte structuri, respectiv: poliţia transporturi, investigaţii criminale, investigarea criminalității economice, luptători de intervenţie rapidă şi poliţişti de la arme, explozivi şi substanţe periculoase.

Poliţiştii rutieri vor acţiona în vederea fluidizării circulaţiei şi prevenirii evenimentelor rutiere, precum pentru depistarea celor care conduc cu viteză sau sub influenţa băuturilor alcoolice. Vor fi folosite 8 aparate radar, în vederea prevenirii excesului de viteză.

IPJ ARAD sfătuieşte cetăţenii care intenţionează să participe la manifestările publice ce se vor desfăşura în această perioadă să adopte un comportament civilizat, să acorde o atenţie sporită modului de păstrare şi asigurare a bunurilor şi obiectelor personale şi să evite conflictele de orice natură.

Lasă un comentariu

Your email address will not be published.