Poliţiştii de frontieră au depistat o armă cu aer comprimat ascunsă în portbagajul unei maşini

Poliţiştii de frontieră au depistat o armă cu aer comprimat ascunsă în portbagajul unei maşini

 

Poliţiştii de frontieră din cadrul P.T.F. Nădlac – I.T.P.F. Oradea au depistat într-un autoturism condus de un cetăţean român care nu deţinea permis de conducere, o armă cu aer comprimat, pentru care bărbatul nu deţinea documente legale.

La Punctul de Trecere a Frontierei Nădlac-Csanadpalota, judeţul Arad, s-a prezentat pentru a efectua formalităţile de frontieră cetăţeanul român Geza B., în vârstă de 34 de ani, din judeţul Bihor, conducând un autoturism marca Renault Megane, înmatriculat în Franţa.

La controlul de frontieră, bărbatul a declarat că actele i-au fost furate în Franţa şi a prezentat o copie xerox după un permis de conducere eliberat de autorităţile române.

Cu ocazia verificărilor, poliţiştii de frontieră au constatat că bărbatul nu deţine permis de conducere valabil, iar în urma controlului amănunţit al autovehiculului s-a descoperit în portbagaj, ascunsă într-o pătură, o armă cu aer comprimat calibru 4,5 mm.

Cu privire la cele constatate, persoana în cauză a declarat că a obţinut copia permisului de conducere contra sumei de 500 de euro, iar pentru armă a plătit unor cetăţeni români, în Franţa, suma de 20 de euro.

Poliţiştii de frontieră arădeni au procedat la ridicarea armei, iar în cauză se efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de conducere a unui autovehicul pe drumurile publice fără a poseda permis de conducere şi tentativă la contrabandă calificată, urmând ca la finalizarea cercetărilor să fie dispuse măsurile legale care se impun.

Lasă un comentariu

Your email address will not be published.