Pompierii arădeni se pregătesc de sărbătoare!

Pompierii arădeni se pregătesc de sărbătoare!

Pompierii arădeni se pregătesc de sărbătoare. Anul acesta, pe 13 septembrie, de Ziua Pompierilor din România, se împlinesc 166 de ani de la luptele din Dealul Spirii. Niciodată capitolul din Istoria Naţională dedicat anului revoluţionar 1848 n-a făcut abstracţie, indiferent de vremuri, de sângeroasa şi inegala confruntare dintre ostaşii companiei de pompieri din Bucureşti şi o coloană a armatei otomane.

Drept urmare, ziua de 13 Septembrie a fost sărbătorită dintotdeauna, ca fiind „Ziua Pompierilor din România” însă, a fost legal oficializată după război, apoi prin Legea nr. 121/1996 privind organizarea şi funcţionarea Corpului Pompierilor, dar si prin Hotărârea Guvernului nr. 1490 din 9 septembrie 2004, Regulamentului de organizare şi funcţionare a Inspectoratului General pentru Situaţii de Urgenţă.

Cu această ocazie Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă Arad va organiza o serie de activităţi. Astfel, sâmbătă, de la ora 10,00, în Piaţa „Avram Iancu” va avea loc un ceremonial militar, care va fi urmat de la ora 10,45 de exerciţii demonstrative şi prezentarea tehnicii de intervenţie a inspectoratului. De asemenea, vor avea loc întâlniri cu veteranii şi rezerviştii unităţii şi depuneri de coroane.

Lasă un comentariu

Your email address will not be published.