Pompierii care au luptat cu incendiile de vegetație din sudul Franței au revenit în România

Pompierii care au luptat cu incendiile de vegetație din sudul Franței au revenit în România

Acțiunea pompierilor români în Franța s-a încheiat.

Timp de o săptămână, 77 de pompieri români au participat la misiuni de stingere a incendiilor în sud-vestul Franței, în condiții meteorologice deosebite.

Misiunile modulului RO-GFFF-V au constat în identificarea și lichidarea focarelor ascunse, precum și protejarea locuințelor aflate în vecinătate, de posibile alte focare existente.

Eforturile pompierilor militari români au fost susținute de implicarea extraordinară a autorităților și a voluntarilor din Franța care, în toată această perioadă, au dovedit solidaritate în lupta pentru stingerea incendiilor înregistrate în țara gazdă.

O parte a modulului a revenit în țară acum două zile, cu o aeronavă a Ministerului Apărării Naționale, iar ceilalți salvatori, împreună cu tehnica de intervenție, au ajuns astăzi, 22 august, pe cale terestră, prin Punctul de Trecere a Frontierei Nădlac 2.

Astfel, în prezența prefectului județului Arad, Toth Csaba și a conducerii Inspectoratului pentru Situații de Urgență Arad, reprezentantă prin prim adjunctul inspectoratului, colonel Pintescu Cătălin, 43 de salvatori români, din județele: Argeș, Dâmbovița, Neamț, Mureș, Caraș-Severin, Bihor și Hunedoara, au sosit acasă.

Foto: ISU Arad

Lasă un comentariu

Your email address will not be published.