„Popping the classical strings“, recital online cu Cvartetul Adagio

„Popping the classical strings“, recital online cu Cvartetul Adagio

Un spectacol de muzică clasică va avea loc la cinematograful din Grădiște, eveniment care va fi înregistrat și va putea fi văzut online.

Concertul cameral „Popping the classical strings“, organizat de Centrul Municipal de Cultură Arad, va fi transmis duminică, 22 noiembrie 2020, de la ora 20.30 la adresele: www.cmcarad.ro/live, www.facebook.com/CentrulMunicipaldeCulturăArad și https://www.youtube.com/CentrulMunicipaldeCulturăArad.

Membrii cvartetului Adagio din Arad, cunoscuți publicului din Arad dar și din țară, vor prezenta mai multe șlagăre din topuri internaționale din repertoriul artiștilor Clean Bandit, U2, Jesse Glyne și nu numai, transpuse pe partituri clasice.

În lunile noiembrie și decembrie, perioadă în care spectacolele cu public sunt suspendate în municipiul Arad, Centrul Municipal de Cultură Arad va transmite live și înregistrate mai multe evenimente care au fost programate să se desfășoare în această perioadă premergătoare Sărbătorilor de Iarnă.

Din programul evenimentelor online nu vor lipsi piesele de teatru de păpuși, atelierele de creație, spectacolele interactive pentru copii, concertele camerale, spectacolele de colinde și cântece de iarnă.

Cvartetul Adagio, o prezență profesionistă pe scena locală, compus din patru tineri absolvenți ai Facultăților de Muzică din Cluj și Timișoara – Marina Lei, Florin Gherghel – concert maestrul Filarmonicii de Stat din Arad, care, temporar, o înlocuiește pe Foriana Cenădan, Gavril Cenădan și Romeo Sălăjan.

Aceștia și-au propus și au reușit să ofere o înfățișare „modernă“ conceptului clasic de „cvartet de coarde“, prin abordarea unui repertoriu diversificat: muzică de film, tangouri, valsuri, ragtime-uri, muzică de divertisment, ambientală, muzică de jazz și cafe-concert.

Lasă un comentariu

Your email address will not be published.