Porumbul NU ESTE ATÂT DE SĂNĂTOS precum credeam. Iată 5 MOTIVE pentru care SĂ NU MAI MĂNÂNCI niciodată această cereală!

Porumbul NU ESTE ATÂT DE SĂNĂTOS precum credeam. Iată 5 MOTIVE pentru care SĂ NU MAI MĂNÂNCI niciodată această cereală!

Cea mai cultivată cereală la nivel mondial, porumbul, nu este atât de sănătos pe cât îl credeam. În realitate, deliciosul porumb este atât de nesănătos încât specialiștii ne recomandă să renunțăm definitiv la consumul lui.

Oamenii de știință care au analizat această cereală în laborator aduc o serie de argumente în favoarea renunțării la consumul de porumb.

Studiile au demonstrat faptul că raportul de acizi grași Omega 3 și Omega 6 din porumb este nociv. Acizii Omega 3 au proprietăți antiinflamatorii, în timp ce Omega 6 întrețin inflamația.

Când acizii Omega 6 încep să fie mai numeroși decât acizii Omega 3, aceștia perturbă capacitatea organismului de a controla răspunsul la inflamații. Iar instalarea rapidă a inflamațiilor în organism poate duce la dezvoltarea unor boli autoimune, a diabetului, a cancerului, a unor boli cardiovasculare, a astmului sau a depresiei.

Dintre toate cerealele, porumbul este singura cu un conținut foarte ridicat de zahăr și de amidon. Porumbul a fost cultivat pentruprima dată cu 6000 de ani în urmă, însă de atunci până în zilele noastre a fost supus modificărilor genetice, fiind “îmbunătățit” pe parcurs.

În țara noastră se cultivă peste 800 de hectare cu porumb modificat genetic. Consumul constant al alimentelor modificate genetic duce la apariția tumorilor mamare, a leziunilor hepatice și renale, a afecțiunilor glandelor endocrine.

Deși porumbul nu conține gluten, este la fel de iritant pentru mucoasa intestinală precum alimentele care conțin această substanță. Și asta pentru că organismul confundă proteinele conținute de porumb cu glutenul, care, de regulă, perturbă activitatea sistemului imunitar.

Pe lângă asta, porumbul are un indice glicemic foarte ridicat. Asta înseamnă că un consum crescut de porumb poate duce la instalarea cu ușurință a diabetului.

Porumbul nu poate fi complet digerat în organism întrucât conține celuloză, iar sistemul digestiv nu are enzime care să poată descompune în întregime celuloza.

În plus, porumbul conține prolamine, o altă categorie de proteine care nu pot fi digerate complet, ceea ce poate determina dezvoltarea sindromului de intestin permeabil. Permeabilitatea intestinală se referă la faptul că mâncarea nedigerată și toxinele trec prin peretele intestinal direct în sânge. Drept urmare, sistemul imunitar atacă aceste particule pe care nu le recunoaște.

Lectinele sunt altă categorie de proteine ce nu pot fi digerate, care pot cauza inflamația mucoasei intestinale.

Porumbul pe care îl consumăm în zilele noastre nu este organic, ci este tratat cu pesticide, insecticide și alte otrăvuri. Bacillus thuringiensis este un insecticid deosebit de periculos, folosit frecvent la tratarea cerealelor, care, odată ajuns în sânge, poate perturba buna funcționare a organelor, cauzând probleme de sănătate pe termen lung.

Cercetătorii susțin că la fel de nocive precum porumbul sunt și produsele care conțin sirop de porumb, bogat în fructoză.

Foto: homemademothering.com

  1. Serios ? Acuma nici porumbul nu mai e bun ? Maine ce mai inventa-ti ca nu mai e bun ? De fapt ce ma mai mir ca nici aerul pe care il respiram nu e bun la sanatate……

    Raspunde

Lasă un comentariu

Your email address will not be published.