Poșta Română se duce… Directorul Țoldan, nu! Ce legătură au toate astea cu Ponta, PSD și doamna de la Bacău?!

Poșta Română se duce… Directorul Țoldan, nu! Ce legătură au toate astea cu Ponta, PSD și doamna de la Bacău?!

Impresia generală despre Poșta Română este aceea că se îndreaptă, încet dar sigur, spre colaps. Oficiile poștale se închid sau își reduc activitatea, numărul factorilor poștali scade, sediile se degradează și așa mai departe. În paralel, zona privată care oferă aceleași servicii (corespondență, coletărie etc.) se dezvoltă fulminant. Toate acestea nasc discuții, creează nemulțumiri, în special în rândul angajaților care muncesc mult și pe salarii nemotivante.

La Arad, declinul din ultimii ani e pus și pe seama conducerii, mai precis pe umerii directorului Dan Țoldan, despre care se spune că nu (poate) bate cu pumnul în masă la București. În plus, deși a îndeplinit condițiile de pensionare, a rămas în fruntea instituției. Despre Țoldan s-a spus că s-a pensionat în urmă cu câțiva ani, a încasat salarii compensatorii și a revenit în fruntea instituției, în 2012, dar nimeni nu știe cum… Probabil că cu ajutorul lui Ponta și al PSD, zic unii. Ei bine, noi l-am întrebat, să ne lămurim. Iar Dan Țoldan ne-a răspuns: „Nu m-am pensionat, ci am fost dat afară în 2011. Mi s-a desființat postul. După un an și două luni am revenit. Am dat concurs în 27 septembrie 2012 și am revenit în sistem”.

Întrebat de ce în ultimii ani au avut loc reduceri de posturi și de subunități poștale, Țoldan ne-a răspuns că „nu le fac eu”. „Se iau decizii la nivel național, pe care noi trebuie să le punem în practică”, a afirmat Dan Țoldan. Aici, contestatarii săi susțin că acesta nu s-a luptat cu conducerea națională a instituției pentru a păstra intactă rețeaua poștală de la Arad, în condițiile în care, se știe, rețeaua este averea cea mai de preț a Poștei Române. Și, dacă tot nu s-a luptat, de ce nu-i lasă măcar pe alții să o facă? De ce insistă să rămână în fruntea Poștei deși putea să iasă liniștit la pensie? Sunt întrebări care-i macină pe angajați, la care directorul a răspuns simplu, invocând Codul Muncii. „Prevederile Codului Muncii permit asta iar conducerea companiei a dorit să-mi continui activitatea”, a spus Dan Țoldan. Cu alte cuvinte, unde-i lege, nu-i tocmeală. Să profităm, deci, de ea.

În rest, e legendă. Că Ponta, că PSD, că nu știu ce doamnă de la Bacău care-i ține spatele, că dorește să-și instaleze ginerele pe funcție peste un an sau când se va hotărî, totuși, să iasă la pensie – toate astea sunt bârfe de interior. Cât adevăr o fi în ele numai Ponta, PSD, doamna de la Bacău, ginerele și Țoldan știu.

  1. dnul asta sa mai mearga acasa sa-si creasca nepotii. sa lase posta in pace cu necazurile ei

    Raspunde
  2. Are noroc Posta ca a fost ridicata mult pe vreme cand Cancel era director pus de PDL. Cariera politica fulminanta ca si traseistele de pe centura…lasat psd pentru pdl pentru psd (si aici impins cu forta de nasu’). Un mojic ce acuma scipa in gura celor ce iau aruncat si lui niste faramituri. Legenda spune ca si acum il mai poti vedea pe langa Posta de la Gara asteptand „carpele”, promovate de el pe vremea cand era director, sa isi termine programul. Sau prin parcuri/cafenele tot cu unele „doamne”. Deh…asa e cand sotii sunt plecati „afara” la munca. Au si ele „nevoile” lor.

    Raspunde
  3. O instituție depășită din toate punctele de vedere,deci inutilă!Servește doar pentru a oferi sinecuri.Lipsește dorința de a-se adapta rapid pieței și de a oferi servicii de calitate clienților pe care-i mai are.De exemplu: în cinci ani,am fost refuzat de două ori la plata rovignetei pe care am intenționat s-o plătesc unui oficiu poștal din zona în care locuiesc.Am reușit în schimb,plata taxei respective, la o benzinărie,în doi timpi și trei mișcări! Oficiul poștal,reprezentat la ghișeu de o doamnă apatică,neinteresată de problemă mi-a refuzat serviciul.Motivația: ,,Nu merge sistemul,,!?

    Raspunde

Lasă un comentariu

Your email address will not be published.