Povestea fotbalistului arădean de NAȚIONALĂ care a lăsat fotbalul pentru TIR-uri

Povestea fotbalistului arădean de NAȚIONALĂ care a lăsat fotbalul pentru TIR-uri

Sebastian Huțan, fostul portar al „Bătrânei Doamne”, a povestit pentru Ziare.com cum a ajuns din portar de națională să se ocupe, acum, de propria afacere cu TIR-uri.

Selecționat de 12 ori la naționalele U19 și U21 și de trei ori în lotul echipei de seniori a României, Huțan s-a retras din fotbal la 29 de ani, din cauza accidentărilor. Acum, e patron și șofer de TIR.

„Am avut patru operații la genunchi de-a lungul carierei. La ultima intervenție chirurgicală, doctorul mi-a zis că aș fi riscat să-mi pună proteză la genunchi, dacă mai continui cu fotbalul și m-am lăsat. Asta este viața. Am fost afectat, dar sunt lucruri pe care nu ai cum să le eviți. M-am lăsat la 29 de ani”, a povestit fostul goalkeeper, pentru ziare.com.

Huțan a explicat cum a ajuns să lase fotbalul pentru TIR-uri, deși la un moment dat ajunsese antrenor de portari.

„E un job și bănos, dar și greu. Stai departe de familie. Ajuți la încărcat, la descărcat. Când îl vedeam pe tatăl meu că el muncește și eu stau ca antrenor de portari, nu era ok și am zis să-l ajut. La un an distanță, după ce am rupt-o cu fotbalul, am rămas singur cu TIR-urile, pentru că tatăl meu a murit. Eu sunt răspunzator de tot ceea se întâmplă. Mai am patru TIR-uri și am băieți care fac curse internaționale. Eu fac numai în țară. Trebuie să stau mai mult pe lângă casă. O am și pe mama”, a spus fostul portar.

Viața, din postura de șofer de TIR, nu e ușoară.

„Nu ai masă, nu ai viață, mănânci când poți, mănânci uneori din mers. Stai departe de familie. E responsabilitate mare. Zic unii că e meserie bănoasă, stai pe scaun, conduci și vin banii, dar nu, nu e chiar așa simplu. Nu ai zi, nu ai noapte. Nu e chiar o viață atât de ușoară”, a spus Huțan, adăugând: „În viitorul apropiat chiar nu mai interesează să mă întorc în fotbal. Mai mult decât antrenor de portari nu mă văd, așa că nu e momentul pentru lucrul acesta. Îmi văd de tirurile mele și e mai bine pentru mine, momentan”.

Portarul arădean și-a început cariera la UTA și a continuat la Sheriff Tiraspol, Dinamo Moscova, FC Vaslui, Liberty Salonta, U Cluj și CSMS Iași.

Sursa: ziare.com (citește mai mult!)
Foto: https://www.facebook.com/sebi.hutan

Lasă un comentariu

Your email address will not be published.