Pragul de 9,4% din PIB pentru cheltuielile cu pensiile, eliminat din PNRR

Pragul de 9,4% din PIB pentru cheltuielile cu pensiile, eliminat din PNRR

Președinte PSD Arad, deputatul Mihai Fifor, anunță că  experții Comisiei Europene și-au dat acordul cu privire la eliminarea din PNRR a pragului de 9,4% din PIB pentru cheltuielile cu pensiile.

„Avem confirmarea oficială de la Comisia Europeană că se va elimina acest prag. Este un mare succes obținut de PSD pentru toți pensionarii din România, care altfel ar fi rămas cu pensiile înghețate o jumătate de secol, cum se angajase cu cinism USR în PNRR. Cu un an în urmă, PSD era singurul partid care cerea cu insistență renegocierea PNRR în sensul eliminării pragului de 9,4% din PIB pentru pensii. Atunci, PNL și USR spuneau că nu e posibil, că este o prostie ceea ce cere PSD.

Ce prevederi din PNRR vor fi schimbate:

Recalcularea pensiilor va fi realizată în conformitate cu noul cadru legal și nu va crește cheltuielile publice brute totale de pensii dincolo de valoarea de referință de 9,4% din PIB.

Păstrarea cheltuielilor publice brute totale cu pensiile publice, în procente din PIB, pe termen lung (2022-2070), inclusiv un mecanism de frânare în cazul în care limita de cheltuieli este depășită;

Să nu uităm: cei trei «părinți ticăloși» ai pragului de 9,4% din PIB scris în PNRR:

Ghinea USR – ca ministru al Fondurilor Europene;

Vasile Câțu – ca ministru al Finanțelor

Raluca Turcan ca ministru al Muncii. Primul a cerut pragul și limitarea creșterii pensiilor până în 2070, iar ultimii doi l-au calculat la nivelul de 9,4%.”, afirmă președintele PSD Arad, deputatul Mihai Fifor (foto).

Foto: Arhivă

Lasă un comentariu

Your email address will not be published.