Prefectura susține că SOLUȚIA pentru CRIZA de la CET e în ograda Primăriei

Prefectura susține că SOLUȚIA pentru CRIZA de la CET e în ograda Primăriei

Ministerul Finanțelor Publice anunță că administrațiile publice locale pot acorda în avans furnizorilor de energie termică pentru populație sumele necesare acoperirii diferenței dintre prețul de producere, transport, distribuție și furnizare a energiei.

Prefectura Arad a găzduit, în data de 9 februarie, la solicitarea liderului de sindicat al S.L.I. Termoelectrica Arad, Doru Lebădă, o ședință a Comisiei de Dialog Social, moderată de prefectul județului Arad, Florentina Horgea. Comisia de Dialog Social a fost convocată pentru rezolvarea unei probleme de interes major pentru cetățenii municipiului,aceștia fiind puși în situația de a nu mai avea încălzire în locuințe, începând cu ora 06 a zilei de duminică, 11 februarie. Conform precizărilor liderului de sindicat al Termoelectrica Arad, S.C. CET Arad S.A. se afla într-o situație critică, pericolul constând în imposibilitatea furnizării de gaz, către această societate, de furnizorul C-Gaz Energie, în lipsa plății în avans a sumei de 8,5 milioane de lei. Neachitarea sumei ar fi condus, inevitabil, spre sistarea furnizării agentului termic în perioada imediat următoare.

În urma întâlnirii, Prefectura Arad a înștiințat ministerele de resort din Guvernul României cu situația semnalată la nivelul municipiului Arad. Ca urmare, Ministerul Finanțelor Publice, prin adresa nr. 462591/ 2018, precizează: „Ordonanța Guvernului României nr. 36/ 2006, privind unele măsuri pentru funcționarea sistemelor centralizate de alimentare cu energie termică a populației, cu modificările și completările ulterioare, prevede, la art. 5, alin. 1, lit. (b), că autoritățile administrației publice locale pot acorda în avans furnizorilor de energie termică pentru populație sumele necesare acoperirii diferenței dintre prețul de producere, transport, distribuție și furnizare a energiei”.

Loading...
  1. […] Prefectura susține că SOLUȚIA pentru CRIZA de la CET e în ograda Primăriei […]

    Raspunde

Lasă un comentariu

Your email address will not be published.