Pregătirile sunt ÎN TOI la Mănăstirea Prislop din Hunedoara. Mai sunt DOAR câteva zile până la COMEMORAREA părintelui Arsenie Boca

Pregătirile sunt ÎN TOI la Mănăstirea Prislop din Hunedoara. Mai sunt DOAR câteva zile până la COMEMORAREA părintelui Arsenie Boca

Câteva zeci de mii de pelerini din toată țara, dar și din străinătate sunt așteptați să ia parte la manifestările religioase organizate în data de 28 noiembrie la Mănăstirea Prislop, din județul Hunedoara. Anul acesta se împlinesc 26 de ani de la moartea părintelui Arsenie Boca, supranumit de credincioși „Sfântul Ardealului”.

Și în acest an, Sfânta Liturghie și parastasul vor fi oficiate, cel mai probabil, în altarul în aer liber ridicat lângă biserica Mănăstirii Prislop, astfel încât toți credincioșii prezenți la evenimentul religios să poată participa la slujbă.

Autoritățile județene iau în calcul prezența unui număr mare de pelerini la comemorarea Părintelui. Chiar dacă la drumul care urcă spre Prislop au început primele lucrări de modernizare, acestea vor permite accesul spre mănăstire fără prea mari probleme pentru credincioși.

Președintele CJ Hunedoara Adrian David a precizat că principalele lucrări de modernizare ale drumului spre Mănăstirea Prislop vor începe anul viitor și – cel mai probabil – se vor desfășura pe parcursul serii și al nopții, astfel încât să nu fie probleme în ceea ce privește accesul cu autovehiculele spre zona lăcașului de cult.

Pe de altă parte, autoritățile caută soluții pentru stoparea comerțului ilegal ce se desfășoară pe marginea drumului, în imediata apropiere a mănăstirii.

Supranumit „Sfântul Ardealului”, părintele Arsenie Boca este considerat cel mai mare duhovnic român al secolului XX. Părintele a trecut la cele veșnice pe 28 noiembrie 1989 la Sinaia, județul Prahova, și a fost înmormântat la Mănăstirea Prislop.

Lasă un comentariu

Your email address will not be published.