Prelevare de organe și țesuturi, de la un pacient aflat în moarte cerebrală, la Spitalul Județean Arad

Prelevare de organe și țesuturi, de la un pacient aflat în moarte cerebrală, la Spitalul Județean Arad

Prima prelevare de organe și țesuturi din acest an, de la Spitalul Clinic Județean de Urgență Arad, a avut loc joi după-masa și a fost efectuată de medici din Arad, Cluj-Napoca și București.

Donatorul a fost un bărbat în vârstă de 54 de ani, din Arad, aflat în moarte cerebrală, iar familia acestuia și-a exprimat acordul pentru prelevare, din  dorința de a ajuta alți oameni aflați în stare gravă, și a căror singură speranță este un transplant. 

„Pacientul a ajuns în stare gravă la spital, unde i s-a pus diagnosticul de moarte cerebrală. Familia îndurerată a decis să doneze organele sănătoase pentru a salva alți oameni care depind de transplant. Intervenția de prelevare a ficatului, rinichilor și corneei a durat în jur de patru ore și s-a desfășurat în Blocul Operator I al Spitalului Clinic Județean de Urgență Arad. Mulțumim familiei pacientului care a luat o decizie dificilă însă plină de umanitate și compasiune față de semeni. Decizia acestei familii va salva viața altor oameni aflați în aceste momente în stare gravă”, a precizat dr. Dana Moț, medic coordonator transplant de la Spitalul Clinic Județean de Urgență Arad.

Lasă un comentariu

Your email address will not be published.