Premiaţi în „Luna Culturii” la UVVG Arad (GALERIE FOTO)

Premiaţi în „Luna Culturii” la UVVG Arad (GALERIE FOTO)

Virgil Jireghie şi Televiziunea Arad au primit premiile „Ioan Slavici”, respectiv, „Mihai Eminescu”.

Atmosferă de sărbătoare în Aula „Ştefan Cicio-Pop”, unde Universitatea de Vest „Vasile Goldiş” din Arad a acordat premiile anuale „Ioan Slavici” şi „Mihai Eminescu”. Premii instituite la iniţiativa rectorului fondator, regretatul profesor Aurel Ardelean, pentru a susţine excelența în cultură. Premiile sunt cu atât mai valoroase cu cât personalitățile care le-au acceptat de-a lungul vremii reprezintă sau au reprezentat vârfuri recunoscute nu numai în plan național, dar și în plan internaţional. Să amintim numele academicianului Eugen Simion – fost președinte al Academiei Române – căruia i s-a decernat Premiul „Mihai Eminescu”, pentru remarcabila reușită de a publica integral opera marelui Om de cultură sau Baruțu T. Arghezi, care a primit Premiul „Ioan Slavici”, pentru întreaga activitate literară personală, dar și cea de punere în valoare a operei ilustrului său tată, Tudor Arghezi.

Preşedintele juriului, prof. univ. dr. Marius Ioan Grec, directorul Complexului Universitar de Studii Multiculturale şi Patrimoniale UVVG, a făcut nominalizările: Premiul „Ioan Slavici” pentru Jurnalism a fost înmânat lui Virgiliu Jireghie, la împlinirea a 80 de ani – pentru întreaga activitate desfășurată în domeniul cultural, iar Premiul „Mihai Eminescu” pentru Jurnalism a fost acordat postului de televiziune TV Arad – cu prilejul împlinirii a 30 de ani de la obținerea licenței de emisie sub această titulatură (1992).

Cu acest prilej a avut loc şi vernisajul Expoziţiei de fotografie artistică Mihai Eminescu şi Ioan Slavici. Titani ai culturii universale, în prezenţa autorului Virgiliu Jireghie, care a avut parte de o surpriză dulce din partea UVVG: un tort la aniversarea celor 80 de ani de viaţă.

„Este o datorie de onoare pentru noi de a continua susţinerea excelenţei în cultură prin acordarea anuală a Premiilor Ioan Slavici şi Mihai Eminescu, aşa cum şi-a dorit regretatul profesor Aurel Ardeleam, rectorul fondator al Universităţii noastre. Virgiliu Jireghie şi-a dedicat întreaga viaţă culturii arădene, iar Televiziunea Arad a demonstrat în cei 30 de ani de existenţă că pune accent pe promovarea culturii locale, fiind un partener important în promovarea imaginii UVVG. Seria manifestărilor dedicate Lunii Culturii UVVG va continua până pe 10 februarie, punând accent pe valorile culturii locale şi naţionale”, a precizat prof. univ. dr. Coralia Adina Cotoraci, Rector al Universităţii de Vest „Vasile Goldiş” din Arad.

Lasă un comentariu

Your email address will not be published.