Premieră mondială la Arad: O casă a fost VÂNDUTĂ în moneda virtuală Mcoin

Premieră mondială la Arad: O casă a fost VÂNDUTĂ în moneda virtuală Mcoin

O casă din judeţul Arad a fost vândută, în premieră mondială, conform participanţilor la tranzacţie, în moneda virtuală Mcoin, lansată de numai câteva luni. Casa, situată la câţiva kilometri de municipiului Arad, având o suprafaţă de 90 de metri pătraţi, este alcătuită din living, bucătărie deschisă, un dormitor, o baie şi parcare.

Tranzacţia a avut loc miercuri seara. Fostul proprietar a încasat 55.000 de monezi, care în acest moment valorează aproximativ 20.000 de euro. Vânzătorul, arădeanul Gelu Roman, a spus că are încredere că această monedă va deveni tot mai valoroasă, iar tranzacţia îi va aduce, în cele din urmă, o sumă echivalentă cu câteva sute de mii de euro.

Pentru tranzacţie s-au folosit două computere pe post de „portofele virtuale”, astfel că de la momentul plății până când vechiul proprietar a încasat suma au trecut câteva secunde.

Banii virtuali pot fi tranzacţionaţi pe platforma online special creată şi pot fi convertiţi în euro, dar arădeanul preferă să aştepte creşterea valorii, după modelul Bitcoin.

Monedele digitale au fost concepute să funcţioneze independent, fără să fie influenţate de o politică monetară anume.

Lasă un comentariu

Your email address will not be published.