Premieră națională: Evoluția unui drum județean poate fi acum urmărită în timp real, pe internet

Premieră națională: Evoluția unui drum județean poate fi acum urmărită în timp real, pe internet

Consiliul Județean Arad realizează un jurnal multimedia on-line al modernizării unui drum județean.

Este vorba despre pagina „Jurnal Multimedia Arad-Șiria-Pîncota”, accesibilă pe Facebook, care își propune să urmărească îndeaproape, pe cât posibil zi de zi, evoluția lucrărilor pe acest drum.

Nu avem nimic de ascuns, dimpotrivă! Arădenii și Consiliul Județean și-au dorit foarte mult modernizarea drumului Arad-Șiria-Pâncota. Așteptarea a fost atât de mare încât pentru o parte a opiniei publice aproape că nu a contat că lucrăm pe alți 300 km. în județ! Din cauza birocrației a durat aproape patru ani, adică peste 1300 de zile, din ziua depunerii proiectului de finanțare până când ne-am putut apuca de lucru și pe acest drum județean. Tocmai de aceea, am cerut aparatului de specialitate din Consiliul Județean să informeze, pe cât posibil zilnic, despre evoluția lucrărilor. Din câte știu eu, este un demers unic în România, prin care noi vrem să demonstrăm că muncim și pe acest șantier, că urmărim constructorul și că suntem foarte transparenți”, a declarat președintele Consiliului Județean Arad, Iustin Cionca.

Drumul județean 709 Arad-Horia-Șiria-Galșa-Pâncota (30 km) este modernizat din fonduri europene. Termenul de execuție a lucrărilor la acest drum este de 36 de luni, însă constructorul Sylc Con Trans promitea, la semnarea contractului, că îl va finaliza mult mai devreme.  Valoarea contractului este de 63 de milioane de lei.

Lucrările au început efectiv pe 315 km (dintre care 124,8 km sunt deja finalizați) iar valoarea acestora este de 725 milioane lei, dintre care 400 de milioane de lei din fonduri europene.

Loading...
  1. O.K. E bine ca ne tineti la curent dar nu inteleg urmatoarele : “Lucrările au început efectiv pe 315 km (dintre care 124,8 km sunt deja finalizați)”
    Trei randuri mai sus spuneati ca drumul are 30 de km, deci ?

    Raspunde

Lasă un comentariu

Your email address will not be published.