Premierul Cioloș: „Tăierile ilegale de pădure sunt o problemă de siguranță națională”. Apel la români, SĂ SE IMPLICE

Premierul Cioloș: „Tăierile ilegale de pădure sunt o problemă de siguranță națională”. Apel la români, SĂ SE IMPLICE

Premierul Dacian Cioloș a declarat vineri seara că tăierile ilegale de pădure sunt o problemă de siguranță națională și i-a invitat pe români să se implice în protejarea pădurilor.

„Mai mult decât o problemă de mediu, tăierile ilegale de pădure sunt o problemă de siguranță națională. De aceea, acționăm pe mai multe fronturi. Săptămâna aceasta am înăsprit regimul contravențiilor — în unele cazuri, cuantumul amenzilor a fost dublat — și am introdus peste 100 de noi sancțiuni pentru tăieri abuzive de pădure. În plus, am dat responsabilități suplimentare angajaților ocoalelor silvice, Poliției și Jandarmeriei. Totodată, am clarificat prevederile privind constituirea perdelelor forestiere de protecție”, a afirmat Dacian Cioloș pe Facebook.

Măsurile fac parte dintr-un pachet mai larg, la care lucrează Guvernul, a spus premierul.

„Aceste măsuri fac parte dintr-un pachet mai larg, aflat în lucru la Guvern, care, între altele, cuprinde stabilirea unei evidențe clare a proprietarilor și administratorilor de pădure, transparentizarea și verificarea amenajamentelor silvice, regenerarea terenurilor forestiere de pe care s-a exploatat masa lemnoasă, îmbunătățirea programului SUMAL”, a declarat premierul Cioloș, care i-a invitat pe cetățeni să continue să se implice în procesul de protejarea a pădurilor: „Puteți sesiza transporturile ilegale de lemn prin aplicația «Inspectorul Pădurilor»”.

Ordonanța de urgență privind stabilirea și sancționarea contravențiilor silvice, adoptată de Guvern în ședința de săptămâna aceasta, introduce peste 100 de noi sancțiuni în domeniul silvic, cuantumul amenzilor fiind cel puțin dublat.

  1. domnule prim ministru dvs ati dat sanctiuni mai aspre aplicabile micilor proprietari daca sunt prins cu 05 mc de plop de pe proprietatea mea risc amenda de 2000 lei .nu aceasi soarta o au cei care taie mii de mc zilnic cu[acte] ma obligati sa dau palcul de 40 de ari in paza. cum sa-l dau in la romsilva care isi castiga existenta din vanzarea bunului national PADUREA tarii. nici comunistii nu mau oligat.sau taiat sute de mii de hectare si se taie in continuare zilnic trec zeci de remorci prin toplita hr si dvs vreti sa interziceti oamenilor simplii prin le gi care incalca dreptul la proprietate sasi asigure lrmnele de incalzire a casei ptr iarna.

    Raspunde

Lasă un comentariu

Your email address will not be published.