Presa internațională despre „HOȚII ROMÂNI”: Își riscă viața pentru A FURA din camioanele aflate în mișcare

Presa internațională despre „HOȚII ROMÂNI”: Își riscă viața pentru A FURA din camioanele aflate în mișcare

Infractorii străini le dau bătăi de cap polițiștilor din Regatul Unit al Marii Britanii, iar presa internațională particularizează. Zilele acestea, ziarele britanice scriu despre românii care merg la furat în Anglia că aceștia își riscă viața, folosind tehnici periculoase, care îi pot duce la moarte. Mai exact, se urcă pe maşini pentru a fura bunuri din tirurile aflate în mişcare.

Odată ajunși pe capotele maşinilor, infractorii români se folosesc de răngi şi cuţite pentru a pătrunde în camioane, relatează Daily Express. În multe dintre cazuri, o masină-momeală merge în fața tirului, pentru a-l încetini.

Ofiţerul de poliţie Paul Keasey, care conduce o campanie împotriva infractorilor străini, s-a arătat şocat de modul de operare al grupărilor din România, care „comit infracţiuni în care riscul pare a fi mai mare decât câştigul”, scrie express.co.uk.

„Voi v-aţi căţăra pe o un vehicul în mişcare pentru 150 de lire sterline?!”, i-a întrebat acesta pe jurnaliștii britanici.

Anul trecut, 11 bărbaţi din România au fost condamnaţi la câte doi ani de închisoare, după ce au fost prinşi că plănuiau să folosească o dubă Citroen Relay într-o astfel de schemă. Aceeaşi tehnică a fost utilizată şi pentru a fura ţigări în valoare de 71.000 de lire sterline dintr-un camion.

Potrivit lui Keasey, grupările infracţionale din România „sunt capabile să fure bunuri în valoare de 30.000 de lire sterline într-o singură zi”.

Ofiţerul  s-a plâns că, în urmă cu zece ani, poliţia nu era nevoită să se confrunte cu aşa ceva. „Am avut acel aflux de oameni care au venit în Regatul Unit”, a precizat el ca o explicație la numărul foarte mare al infracțiunilor din ultima vreme.

Sursa: express.co.uk

Lasă un comentariu

Your email address will not be published.