Preşedintele Germaniei i-a scris lui Klaus Iohannis. Ce mesaj i-a transmis!

Preşedintele Germaniei i-a scris lui Klaus Iohannis. Ce mesaj i-a transmis!

Preşedintele german Joachim Gauck l-a felicitat pe Klaus Iohannis pentru câştigarea alegerilor prezidenţiale de duminică și i-a transmis un mesaj președintelui proaspăt ales.

În mesajul postat pe pagina de Internet a Administraţiei Prezidenţiale din Germania, șeful statului l-a asigurat pe preşedintele ales al României că cele două ţări vor avea o bună colaborare de acum înainte, mai ales în ceea ce priveşte întărirea statului de drept.

„Veţi prelua acest mandat într-o perioadă plină de provocări majore atât pentru Europa, cât şi pentru ţara dvs. Fiţi sigur că Germania va sprijini România în implementarea reformelor, mai ales în ceea ce priveşte îmbunătăţirea statului de drept. Vom susţine, de asemenea, şi viitoarele parteneriate. Am încrederea că vom continua să dezvoltăm relaţii de prietenie şi o bună cooperare a ţărilor noastre, atât în contextul european, cât şi la nivel internaţional”, se arată în mesajul preşedintelui german Joachim Gauck .

Klaus Iohannis a câştigat alegerile prezidenţiale din România, cu 54,50% dintre voturi, în timp ce Victor Ponta a obţinut un scor de 45,49%. Biroul Electoral Central (BEC) a anunţat luni aceste rezultate, după numărarea voturilor din 99,07% dintre secţii.

Foto: sueddeutsche.com

Lasă un comentariu

Your email address will not be published.