Președintele Klaus Iohannis l-a NOMINALIZAT pe Mihai-Răzvan Ungureanu pentru funcția de DIRECTOR al SIE

Președintele Klaus Iohannis l-a NOMINALIZAT pe Mihai-Răzvan Ungureanu pentru funcția de DIRECTOR al SIE

Mihai-Răzvan Ungureanu, senator de Arad, a fost nominalizat, miercuri, de preşedintele Klaus Iohannis pentru funcția de director al Serviciului de Informaţii Externe (SIE), informează Administrația Prezidențială.

Potrivit unui comunicat al Administraţiei Prezidenţiale, conform prevederilor constituţionale, Klaus Iohannis i-a înştiinţat, printr-o scrisoare oficială, pe preşedinţii celor două camere ale Parlamentului despre această nominalizare, urmând ca Parlamentul să adopte o hotărâre în acest sens.

Mihai Răzvan Ungureanu a mai deţinut această funcţie între anii 2007-2012. A demisionat pentru a fi numit prim-ministru, având cel mai scurt mandat, între 9 februarie 2012 şi 7 mai 2012.

În alegerile parlamentare din 9 decembrie 2012 a devenit senator din partea ARD, în Colegiul 1 din municipiul Arad.

În prezent, conducerea SIE este asigurată în interimat de generalul Silviu Predoiu, adjunct al directorului SIE, după ce Teodor Meleșcanu şi-a dat demisia în data de 22 septembrie 2014, când şi-a anunţat înscrierea în cursa electorală la alegerile prezidenţiale din luna noiembrie.

Potrivit SIE, „conducerea Serviciului de Informaţii Externe se asigură de către un director, cu rang de ministru, numit de Consiliul Suprem de Apărare a Ţării la propunerea Preşedintelui României”.

Directorul SIE depune un jurământ de credinţă în faţa preşedintelui României şi „conduce întreaga activitate a acestuia şi îl reprezintă în raporturile cu ministerele, instituţiile publice şi cu alte persoane juridice publice şi private din ţară, precum şi cu organisme similare din străinătate”.

Potrivit Art. 65 din Constituţie: „directorii serviciilor de informaţii trebuie să primească aprobarea celor două camere reunite ale Parlamentului”.

Loading...
 1. a plecat vreodata cu adevarat de la SIE??

  Raspunde
 2. Daca stiam ca Johanis va desemna asa pramatie de om nu l-as fi votat. Rusine.

  Raspunde
 3. daca tot ai remuscari nu e bine sa stai sa te macine
  mai bine fa-o acum decat maI tarziu . te duci si cauti o creanga solida la un copac , faci rost de o funie ,dar sa nu uiti sapunul ca fara ala e chinuiala multa .

  Raspunde

Lasă un comentariu

Your email address will not be published.