Prezenţa şi rezultatele candidaţilor la prima probă din cadrul EXAMENULUI DE BACALAUREAT, sesiunea de toamnă

Prezenţa şi rezultatele candidaţilor la prima probă din cadrul EXAMENULUI DE BACALAUREAT, sesiunea de toamnă

Prima probă din cadrul examenului de bacalaureat, sesiunea de toamnă 2015, şi anume proba de evaluare a competenţelor lingvistice de comunicare orală în limba română, a avut loc în perioada 17-18 august. Proba a fost organizată într-o unitate şcolară liceală, la Colegiul Naţional „Vasile Goldiş” Arad.

Proba s-a desfăşurat conform prevederilor metodologiei de organizare şi desfăşurare a examenului de bacalaureat, atât sub aspect organizatoric (evaluarea a fost realizată de doi profesori evaluatori, fiecare evaluator a completat în borderoul individual nivelul de competenţă acordat candidatului), cât şi sub aspect logistic (sălile de evaluare au fost prevăzute cu camere audio – video, centrul de evaluare a beneficiat de personal de pază şi de personal medical, candidaţii au avut în sală apă, sălile de evaluare au fost izolate de celelalte clase).

Candidaţii au avut ca sarcini de lucru receptarea mesajului scris, în baza unor texte în conformitate cu programa şcolară şi producerea unui mesaj oral, sub forma diferitelor tipuri de discursuri. În urma evaluării, candidaţii au avut posibilitatea să obţină nivelul de utilizator mediu, utilizator avansat sau utilizator experimentat.

Au fost 163 de candidaţi înscrişi, din care doar 114 prezenţi. Din cei prezenţi nimeni nu a fost eliminat. Calificativul experimentat l-au primit 11 candidaţi, avansat 34, iar calificativul mediu a fost obţinut de 69 dintre candidaţi.

Pe parcursul zilei de 18 august 2015 se desfășoară proba B la limba maternă unde s-au înscris 6 candidați (5 la limba maghiară și 1 la limba germană) și parte din proba C pentru toate limbile de circulație internațională studiate pe parcursul învățământului liceal. S-au înscris 165 candidați din care 157 la limba engleză, 4 la limba franceză și 4 la limba germană modernă.

Lasă un comentariu

Your email address will not be published.