Prezidenţiale 2014: Băsescu cere DEMISIA a doi miniştri

Prezidenţiale 2014: Băsescu cere DEMISIA a doi miniştri

Președintele Traian Băsescu a cerut, duminică seara, după închiderea urnelor la ora 21.00, demisia ministrului de Externe Titus Corlățean şi a ministrului pentru Românii din Diaspora Bogdan Stanoevici, pentru modul în care s-au desfăşurat alegerile prezidenţiale în străinătate.

În comunicatul postat pe site-ul preşedinţiei se arată că Traian Băsescu: „a urmărit cu atenţie procesul electoral pentru alegerea preşedintelui României care s-a desfăşurat duminică, 2 noiembrie a.c., atât în ţară, cât şi în străinătate” și a constatat că „au existat grave deficienţe de organizare a procesului electoral în secţiile de votare din străinătate, unde nu s-au asigurat corespunzător materialele necesare şi nici personal suficient”.

De asemenea, Băsescu a atras atenţia că „numărul mic de secţii de votare din străinătate a făcut ca un număr mare de români să nu-şi poată exercita dreptul de vot”.

„Domnul preşedinte Traian Băsescu constată, totodată, deficienţe în asigurarea formularelor pentru declaraţiile pe proprie răspundere în numeroase secţii de votare din ţară. Neajunsurile semnalate au împiedicat cetăţenii români să-şi exercite dreptul constituţional de a-şi alege preşedintele. În aceste condiţii, se impune demisia ministrului Afacerilor Externe, domnul Titus Corlățean, şi a ministrului delegat pentru Românii de Pretutindeni, domnul Bogdan Stanoevici”, se încheie comunicatul Administraţiei Prezidenţiale.

Preşedintele a cerut demisia celor doi miniştri, după ce mai multe secţii de vot din Capitala au rămas fără formularele tipizate pentru declaraţiile pe proprie răspundere.

Românii din diaspora au format cozi în fața secţiilor de votare şi au aşteptat ore întregi pentru a pune ştampila pe unul dintre cei 14 candidaţi pentru Palatul de la Cotroceni.

Lasă un comentariu

Your email address will not be published.