Prim-solista Baletului Operei de Stat din Viena, pe scena Teatrului de Vară ETHOS

Prim-solista Baletului Operei de Stat din Viena, pe scena Teatrului de Vară ETHOS

Splendoarea valsului vienez admirat de o lume întreagă prin transmisiunile directe de televiziune ale celebrului Concert de Anul Nou al Filarmonicii din Viena va putea fi savurată de publicului Teatrului de Vară ETHOS, într-o distribuție de cea mai înaltă elită.

Maria Yakovleva este prim-solistă a Baletului Operei de Stat din Viena. A studiat la Academia de Balet Vaganova din Rusia și a fost solistă a celebrului Teatru de Balet Maryinsky. Laura Nistor, născută în România, a studiat la Academia de Balet din Budapesta. Începând din anul 2008 face parte din Ansamblul Baletului Operei de Stat din Viena. Mihail Sosnovschi s-a născut în Republica Moldova, la Chișinău, a studiat la Conservatorul din Viena, a fost angajat al Operei din Paris, actualmente este solist în Ansamblul Baletului Operei de Stat din Viena. Alexandru Tcacenco, născut tot la Chișinău în Republica Moldova a studiat la Viena și este de asemenea solist al Operei de Stat din Viena.

„Buchetul” muzical oferit poartă celebra semnătură a lui Johann Strauss și va fi interpretat de Ansamblul „Johann Strauss Modern”, sub conducerea muzicală a flautistului Constantin Talmaciu.

Conceput pe schema orchestrală a capelei instrumentale inițiată de „Regele Valsului” la Viena, în urmă cu mai bine de un secol, Ansamblul „Johann Strauss Modern”, înființat la Arad de către flautistul Constantin Talmaciu în anul 2008, abordează cu precădere compozițiile „Dinastiei” Strauss completate cu celebre lucrări înscrise în același gen muzical.

Încă de la primele apariții în public, tânărul ansamblu orchestral arădean s-a bucurat de apreciere și succes. Într-o configurație instrumentală deschisă și spre alte genuri muzicale, camerale sau orchestrale, Ansamblul arădean „Johann Strauss Modern” se evidențiază pe scena muzicală românească prin interpretarea corectă din punct de vedere stilistic a genului muzical abordat, reușind să transmită de fiecare dată publicului, farmecul și firescul muzicii vieneze.

Nu se percepe bilet de intrare la spectacol.

Foto: ddartprod.com

Lasă un comentariu

Your email address will not be published.