VEȘTI PROASTE din Israel: Prima doză a vaccinului anti-COVID19, mai puţin eficientă decât a afirmat Pfizer

VEȘTI PROASTE din Israel: Prima doză a vaccinului anti-COVID19, mai puţin eficientă decât a afirmat Pfizer

Prima doză a vaccinului anti-COVID 19 pare a fi mai puţin eficientă decât a afirmat Pfizer.

Prima doză a vaccinului anti-COVID 19, produs de compania americană Pfizer, pare a nu fi atât de eficientă precum a susținut producătorul. Autoritățile israeliene au criticat recent vaccinul produs de Pfizer și asta pentru că s-ar fi dovedit că prima doză este „mai puțin eficientă” decât a susținut compania americană, scrie „Il Giornale”, citat de agenția Rador.

Potrivit HotNews, în vizorul Ierusalimului a intrat nivelul de imunitate dezvoltat în organismul uman ca urmare a primei doze de ser, care pare a fi inferior celui promis de compania americană. Nachman Ash, coordonatorul național al strategiei de imunizare dezvoltată de Guvernul Netanyahu, a denunțat limitele protecției anti-Covid oferite de prima doză de ser produs de Pfizer, deşi compania farmaceutică a furnizat date deosebit de liniştitoare Executivului israelian.

Israelul ar fi lansat, marţi, acuzația sa împotriva gigantului farmaceutic, în timpul unei reuniuni cu mai mulţi directori din Ministerul Sănătății, subliniind faptul că prima administrare a serului ar garanta o protecție „mai puțin eficientă decât s-a crezut și, prin urmare, inferioară celei susţinute până acum în datele furnizate de Pfizer autorităților de la Ierusalim.

Pe baza datelor, compania farmaceutică din SUA susţine că serul său ar avea o eficacitate de 52% după prima doză, care creşte la 95% după a doua doză.

Sursa: www.hotnews.ro

Foto: Arhivă, rol ilustrativ

Lasă un comentariu

Your email address will not be published.