Prima ţară care INTERZICE aplicaţia Pokemon Go

Prima ţară care INTERZICE aplicaţia Pokemon Go

După ce mai multe țări și-au exprimat îngrijorarea faţă de siguranţa celor care joacă Pokemon Go, un stat a luat taurul de coarne și a interzis prin lege aplicaţia.

Autorităţile din Iran au interzis aplicaţia Pokemon Go din cauza unor „raţiuni legate de securitate”, fără a preciza, însă, care ar fi acestea.

Decizia a fost luată de Consiliul Superior al Zonelor Virtuale, instituţia oficială din Iran care supraveghează activitatea online.

Iranul devine, astfel, prima ţară care interzice Pokemon Go, joc care te provoacă pe jucători să viziteze locuri din lumea reală pentru a prinde monştri animaţi.

În ciuda restricţiilor legate de utilizarea Internetului, iranienii au vorbit pe reţelele de social media despre jocul Pokemon Go.

Jocul este condamnat de Islam şi pentru că în grafica lui are simboluri interzise în religia musulmană: stele cu şase colţuri, „asociate Iudaismului”, cruci care vin din religia creştină, unghiuri şi triunghiuri folosite de diferite „secte religioase şi organizaţii deviante”, cum sunt semnele francmansonice, sau cele ale religiei Shinto.

Pe de altă parte, la începutul acestei săptămâni, autorităţile din New York au declarat că vor interzice unui număr de aproximativ 3000 de inculpaţi pentru infracţiuni sexuale să joace Pokemon Go în timpul eliberării lor condiţionate. Interdicţia vizează protejarea copiilor care joacă acest joc.

Lasă un comentariu

Your email address will not be published.