Prima zi de şcoală va fi ZI LIBERĂ pentru… părinţi

Prima zi de şcoală va fi ZI LIBERĂ pentru… părinţi

Prima zi de şcoală va fi ZI LIBERĂ pentru… părinţi

Părinţii care au copii în învăţământul preuniversitar vor beneficia de o zi liberă la începutul anului şcolar. Proiectul de lege iniţiat de senatorul UNPR Constantin Popa a fost adoptat tacit de Senat.

Propunerea prevede ca ziua în care părinţii au lipsit de la serviciu să fie recuperată în următoarele 30 de zile calendaristice. Proiectul senatorului UNPR a primit aviz favorabil din partea Comisiei pentru Muncă din cadrul Senatului.

În expunerea de motive inițiatorul proiectului arată că, în fiecare an, părinții trebuie să se învoiască, să îşi ia concediu fără plată sau „mai rău, alţii sunt sancţionaţi de angajatori pentru că întârzie la muncă”.

„Festivităţile de deschidere a noului an şcolar sunt pregătite cu mare grijă de cei care le vor îndruma paşii elevilor. Oriunde în ţară, părinţii merg împreună cu cei mici la grădiniţă ori la şcoală. Din păcate, începutul fiecărui an şcolar coincide cu o zi lucrătoare. Acest fapt face destul de dificilă posibilitatea părinţilor de a-şi însoţi copiii la şcoală”, mai precizează iniţiatorul proiectului.

 

Propunerea legislativă urmează să fie dezbătută în Camera Deputaţilor, care este Camera decizională în acest caz.

 

Sursa: ziare.com

 

Lasă un comentariu

Your email address will not be published.