Primăria a achiziționat un TOMOGRAF PENTRU COPACI în valoare de 28.000 de euro

Primăria a achiziționat un TOMOGRAF PENTRU COPACI în valoare de 28.000 de euro

Primăria Municipiului Arad a achiziționat un tomograf cu ajutorul căruia se vor scana copacii pentru a identifica defectele existente în interiorul acestora.

Tomograful realizează 3 tipuri de scanări, și anume, o scanare sonică, una electrică și una dimensională. În urma acestor scanări un soft specializat realizează structura copacului, indicând defectele constatate. În urma acestor măsurători se va determina gradul de sănătate interioară a copacului la momentul scanării și, totodată, va proiecta o evoluție în timp a defectelor existente, informează municipalitatea.

Aparatul a costat 157.000 lei, adică aproximativ 28.000 euro, fără tva.

La ora actuală, aparatul este cel mai performant existent pe piață și cel mai important lucru este că folosește o metoda de determinare non-invazivă, determinările realizându-se fără a afecta integritatea copacilor, spune edilul Călin Bibarț.

„Am decis să achiziționăm acest aparat pentru a avea o imagine cât mai clară și justificată prvind starea de sănătate a copacilor din orașul nostru, deoarece îmi doresc un oraș verde și frumos”, a declarat primarul Municipiului Arad, Călin Bibarț.

Loading...

Lasă un comentariu

Your email address will not be published.