Primăria a anunțat data deschiderii Ștrandului Neptun

Primăria a anunțat data deschiderii Ștrandului Neptun

1 iunie este data preconizată pentru inaugurarea noului sezon estival pe Ștrandul Neptun.

Anunțul a fost făcut de primarul Călin Bibarț în cadrul unei conferințe de presă susținute luni alături de directorul RECONS Arad, Nicolae Mehelean. Totuși, reprezentanții administrației publice precizează că în luarea deciziei finale cu privire la data deschiderii se  vor avea în vedere hotărârile Comitetului Național, respectiv Județean pentru Situații de Urgență.

Chiar și așa, în această perioadă se fac ultimele pregătiri pentru redeschiderea bazei de agrement de pe malul Mureșului.  

Ca o noutate a acestui sezon, municipalitatea își anunță intenția de a da o nouă întrebuințare fostului bazin pentru copii. Cu o minimă investiție din bugetul local se dorește amenajarea unui Skate-Park, răspunzându-se astfel numeroaselor solicitări venite din partea  iubitorilor de skateboard.

„Vom reface suprafața încât să fie netedă, vom monta rampe și câțiva stâlpi de iluminat pentru ca Skate-Park-ul să poată fi folosit și după lăsarea întunericului. Cred că va fi un punct de atracție și o bucurie pentru iubitorii acestui sport”, a precizat primarul Aradului.

La rândul său, directorul RECONS, Nicolae Mehelean a explicat motivul pentru care nici în acest sezon bazinele pentru copii nu vor putea fi folosite. Este vorba despre o directivă europeană care impune anumiți timpi de filtrare a apei,  echipamentele existente în prezent nepermițând respectarea acestora. Din acest motiv se are în vedere realizarea unei investiții în modernizarea instalațiilor și a echipamentelor de filtrare. 

„Sperăm ca anul viitor să reușim o investiție majoră mai ales pe partea de bazine pentru copii, astfel încât să fie funcționale”, a menționat primarul Călin Bibarț.

Nu a fost uitată nici zona comercială a ștrandului, mai ales că în acest moment situația juridică a terenurilor a fost clarificată.

„Așa cum am promis, urmează să demolăm anumite părți de clădiri care sunt pe punctul de se prăbuși, igienizăm zona, asfaltăm, văruim, după care vom verifica toate contractele de concesiune-închiriere din ultimii 30 de ani. Vom vedea perioada de valabilitate a acestora și dacă s-au respectat condițiile. De asemenea facem și un PUZ,  astfel încât să reînviem această zonă”, a declarat primarul Călin Bibarț.

Tarifele de acces pe ștrandul Neptun în sezonul estival 2021 rămân neschimbate.

Lasă un comentariu

Your email address will not be published.