Primăria Arad anunță o nouă acțiune de deratizare

Primăria Arad anunță o nouă acțiune de deratizare

Primăria Arad anunță o nouă acțiune de deratizare pe domeniul public şi privat al municipiului.

Primăria Arad va desfășura prin intermediul operatorului specializat, în perioada 12 – 16 decembrie, o nouă acțiune de deratizare (prima trecere) pe domeniul public şi privat al municipiului Arad. Această activitate are ca scop reducerea substanțială a populației de șoareci și șobolani și menținerea acesteia la un nivel numeric cât mai scăzut.

Tratamentul specific de deratizare defensivă se va aplica pe spaţiile deschise, zonele verzi din parcuri, scuaruri, pieţe, zone demolate și/sau neconstruite de pe domeniul public al municipalității, imobile sau terenuri dobândite de municipiul Arad, zonele căminelor de vizitare ale reţelei de canalizare, în proximitatea zonelor de depozitare a deșeurilor menajere/municipale din platformele gospodăreşti și punctele de colectare precum și în locurile unde există focare declarate care pun în pericol sănătatea oamenilor și a animalelor, în cartierele de locuințe individulale sau în cele de blocuri unde se constată că există focare de infestare, la solicitarea/sesizarea populației sau a unor instituții.

Dacă condițiile meteorologice sunt nefavorabile, acțiunea se va decala corespunzător.

A doua trecere urmează să aibă loc în intervalul 19 – 22 decembrie.

În funcție de gradul de infestare, deratizarea se realizează prin amplasarea strategică de stații de intoxicare alimentate cu raticid. Produsele biocide utilizate sunt: Varat Block, produs de tip 14 (Rodenticid) – sub formă de momeală gata utilizabilă (cuburi cerate), Varat Pellet, Ratex Pellet toate fiind avizate și certificate de Ministerul Sănătății și fac parte din lista produselor avizate pentru profilaxia sanitar umană.

Antidotul în caz de ingerare accidentală: Vitamina K1.

Pentru eficienţă, activitatea de deratizare trebuie tratată în mod unitar, atât pe domeniul public cât şi privat la nivelul localităţii, motiv pentru care reprezentanții Primăriei Arad fac apel la cetățenii, asociațiile de locatari/proprietari, agenții economici și instituțiile de pe raza municipiului să efectueze tratamente de deratizare pe proprietăți, clădiri, în subsolul blocurilor odată cu acțiunea întreprinsă pe domeniul public și privat al municipiului Arad.

Foto: Arhivă, rol ilustrativ

Lasă un comentariu

Your email address will not be published.