Primăria Arad anunță o nouă acțiune de dezinsecție din avion, a treia din acest sezon

Primăria Arad anunță o nouă acțiune de dezinsecție din avion, a treia din acest sezon

Primăria Arad anunță o nouă acțiune de dezinsecție din avion, a treia din acest sezon.

Primăria Municipiului Arad desfășoară în perioada 17 – 19 august o nouă serie de activităţi combinate de dezinsecţie pe domeniul public și privat al municipalității.

Lucrările de dezinsecţie debutează cu un tratament aviochimic (al treilea) în seara zilei de 17 august în intervalul orar 18.30 – 20.45 și continuă în dimineața zilei de 18 august între orele 6.15 – 9. Concomitent, de la ora 21 în seara zilei de miercuri, 17 august, până dimineața în jurul orei 4.30 se va aplica tratamentul de dezinsecție terestră pe timp de noapte și va continua și în noaptea dintre 18 și 19 august.

În dimineața zilei de 18 august, începând cu ora 8.30 (până la finalizare) se va aplica și tratamentul de dezinsecție împotriva larvelor de țânțari (delarvizare).

Produsele folosite sunt: Cymina Ultra, Biopren 50 LML, Deltatim Plus, substanțe avizate de Ministerul Sănătăţii şi care se regăsesc în Registrul Naţional al Produselor Biocide avizate pentru profilaxia sanitar-umană de către Ministerul Sănătăţii.

Arădenii sunt sfătuiți să evite să treacă sau să stea în zona de acţiune a utilajelor în timp ce acestea pulverizează soluţii de combatere a ţânţarilor şi larvelor acestora, pentru a evita eventualele incidente neplăcute.

Crescătorii de albine sunt rugaţi ca, în perioada menţionată, să ia toate măsurile care se impun în vederea protejării albinelor, respectiv scoaterea stupilor de albine în afara ariei de stropire.  În caz contrar, Primăria Municipiului Arad şi operatorul economic contractat pentru acțiunile de dezinsecție, dezinfecție și deratizare sunt absolvite de orice responsabilitate! 

În cazul condiţiilor meteorologice nefavorabile, data/durata prevăzută se va decala/prelungi.         

Din punct de vedere al eficienţei aplicării măsurilor de combatere şi eliminare a unor potenţiale focare de infecţie, acţiunile de dezinsecție trebuie tratate în mod unitar atât pe domeniul public cât şi privat, spaţii deschise ale persoanelor fizice şi juridice la nivelul localităţii, pentru evitarea unor reinfestări sau apariţii a unor noi zone contaminate, motiv pentru care se recomandă tuturor cetăţenilor, asociaţiilor de locatari/proprietari, agenţilor economici şi instituţiilor de pe raza municipiului Arad, să efectueze tratamente de dezinsecție în spaţiile deschise pe malurile apelor, în depozitele de anvelope uzate, subsolurile de la blocuri etc., în perioada de desfăşurare a acţiunilor de dezinsecție efectuate pe domeniul public şi privat.

Foto: Arhivă

Cuvinte cheie

Lasă un comentariu

Your email address will not be published.