Primăria Arad: Nu obligăm pe nimeni să se vaccineze

Primăria Arad: Nu obligăm pe nimeni să se vaccineze

Primăria Arad a reacționat după criticile înregistrate ca urmare a condiționării participării la evenimentele prilejuite de Ziua Copilului.

Astfel, în loc să încerce să înlesnească și accesul părinților nevaccinați (din diferite motive) sau nevaccinați și cu rapelul la sărbătoarea celor mici, Municipalitatea dă vina pe imbecilitatea unui ordin guvernamental:

Ca urmare a reacțiilor apărute în spațiul public referitoare la condițiile de organizare a evenimentelor dedicate zilei de 1 iunie, Primăria Municipiului Arad subliniază faptul că acestea sunt în conformitate cu  Ordinul pentru modificarea și completarea anexei la Ordinul Ministrului Culturii și al Ministrului Sănătății nr. 3245/1805/2020 privind măsurile pentru prevenirea contaminării cu noul coronavirus SARS-CoV-2 și pentru asigurarea desfășurării activităților în condiții de siguranță sanitară în domeniul culturii. Acestea se aplică la nivel național,  la toate evenimentele/acţiunile culturale organizate în aer liber, unde se așteaptă o participare de până la 500 de persoane.

În calitate de organizatori ai evenimentelor de 1 iunie, mai ales că vorbim despre un program special dedicat celor mici, dorința noastră este ca numărul participanților să fie cât mai mare, însă în egală măsură vrem ca fiecare dintre ei, copii sau adulți, să fie în primul rând în siguranță!

Nu obligăm pe nimeni să se vaccineze, dar încurajăm pe toată lumea să o facă! Persoanele care se vaccinează vor contribui la acea revenire la normalitate și ne vor ușura cu mult organizarea evenimentelor cu și pentru public. 

În ceea ce ne privește ne-am asigurat că personalul care se ocupă de organizarea evenimentului este vaccinat cu ambele doze, cu cel puțin 12 zile înainte de eveniment, iar cei care vor presta servicii la evenimente sunt fie vaccinați, fie se vor testa așa cum prevede legea. Vă mulțumim, tuturor, pentru înțelegere și vă așteptăm, cu drag, la evenimentele noastre!

În loc să se ascundă după respectivul ordin, Primăria Municipiului Arad ar fi putut, la fel de bine, să ofere posibilitatea părinților nevaccinați să se testeze gratuit, mai ales că nici nu era vorba despre un efort foarte mare, accesul la evenimente fiind limitat la 500 de persoane.

Citește și:

Ziua Copilului, pe banii părinților! Taxele sunt pentru toți, gratuitatea e doar pentru vaccinați

  1. D. Toader,daca am retinut bine,are perfecta dreptate,insa eu nu as fi de acord ca unii sa se testeze (si )pe banii mei.Ar fi poate mai potrivit ca vreun primar sau vice primar,care ar fi si implicat la o firma medicala,sa ofere testere gratuite,caci au de unde,dupa invirtelile din perioada pandemiei.

    Raspunde
  2. Pai aici e problema romanului: sa ni se dea!Sa se dea! De ce nu ne dau pe gratis? (vaccinul e gratis dar nu il vrea pe ala, vrea ceva ce are afisat pret, ca sa ii dea cineva lui pe banii altora!). Pai vaitati-va in continuare ca nu ploua cu carnati!

    Raspunde

Lasă un comentariu

Your email address will not be published.