Primăria are planuri mărețe: „În 2024, în Arad vor circula 54 de tramvaie moderne!”

Primăria are planuri mărețe: „În 2024, în Arad vor circula 54 de tramvaie moderne!”

Primăria anunță că are planuri mărețe pentru următorii ani. Și anume, 54 de tramvaie moderne pentru arădeni, până în anul 2024.

„În 2024, în Arad vor circula 54 de tramvaie moderne. Este strategia noastră de a reduce poluarea în Municipiul Arad, prin atragerea unui număr cât mai mare de călători spre mijloacele de transport în comun nepoluante, a declarat primarul municipiului Arad, Gheorghe Falcă, în cadrul conferinţei de presă susţinute miercuri, 20 februarie 2019.

Edilul a afirmat că prin Programul Operaţional Regional 2014-2020, axa prioritară 4 – Sprijinirea Dezvoltării Urbane Durabile, municipalitatea arădeană a obţinut finanţare pentru achiziţionarea a 18 tramvaie moderne. Procedura de achiziţie a primelor 10 garnituri (6 tip vagon şi 4 dublu articulate) parcurge în acest moment etapa de evaluare a ofertelor. Opt tramvaie vor fi cumpărate, în cadrul proiectului pe fonduri europene care prevede modernizarea liniei de tramvai de pe strada Pădurii.

Mai mult decât atât, Primăria Arad intenţionează ca după 2021 să cumpere alte 10 tramvaie, însă de această dată din fonduri proprii.

Dacă la cele amintite mai sus mai adăugăm alte 20 de tramvaie din parcul existent al Companiei de Transport Public Arad ce urmează să fie modernizate pe fonduri europene  şi cele 6 garnituri noi care deja asigură transportul călătorilor la nivelul municipiului, atunci rezultă că în 5 ani de zile, CTP Arad va asigura transportul local cu un număr de 54 de tramvaie moderne, informează municipalitatea.

Strategia noastră de reducere a poluării în Municipiul Arad prevede creşterea numărului de călători pe mijloacele de transport în comun. Acest lucru este posibil prin oferirea unui confort sporit pe tramvaie şi autobuze şi asigurarea unor măsuri de protecţie socială la transportul public local. Concret, vorbim despre o serie de gratuităţi şi reduceri la transportul public pe raza municipiului Arad, pentru anumite categorii sociale: preşcolari, elevi, studenţi şi pensionari. Deocamdată proiectul este la transparenţă decizională”, a completat primarul Gheorghe Falcă.

 

Loading...
  1. prea lent ritmul. Clujul își modernizează flota în doi ani și constuiește și metrou

    Raspunde

Lasă un comentariu

Your email address will not be published.