Primăria din România cu UN SINGUR ANGAJAT. Toți ceilalți, în frunte cu primarul, JUDECAȚI pentru FAPTE DE CORUPȚIE

Primăria din România cu UN SINGUR ANGAJAT. Toți ceilalți, în frunte cu primarul, JUDECAȚI pentru FAPTE DE CORUPȚIE

Ne-am obișnuit, deja, să vedem, zilnic, persoane cu rang înalt luate pe sus de procurorii DNA, acuzate fiind de fapte de corupție.

Ceea ce se întâmplă, însă, într-o localitate din România este de răsu’-plânsu’.

Primăria din comuna vâlceană Măldărești este condusă de secretar, în calitate de singur angajat al instituției.

Restul serviciilor: economic, agricol, asistență socială, sunt asigurate de primăriile limitrofe, deoarece tot aparatul primăriei, în frunte cu primarul și viceprimarul, a fost trimis în judecată pentru fapte de corupție.

„Conducerea o asigură secretarul primăriei, iar contabilitatea, juridicul, asistența socială, parte agricolă sunt asigurate de primăriile din localitățile vecine. Este, da, o situație fără precedent, când majoritatea personalului este trimis în judecată”, a precizat, pentru Agepres, prefectul de Vâlcea, Dumitru Cornoiu.

La sfârșitul lunii martie, primarul comunei Măldărești, Ionel Dragu, împreună cu alți 11 angajați ai Primăriei și administratorul unei firme din Horezu, au fost trimiși în judecată, după ce anchetatorii au descoperit că edilul și subordonații săi au falsificat, de-a lungul timpului, peste 3.000 de documente, cauzând un prejudiciu instituției în valoare de peste 1 milion de lei.

Ancheta penală la Primăria Măldărești a luat startul în luna octombrie 2015, când procurorii și polițiștii vâlceni au descins la sediul instituției și la locuința primarului din localitate. Au fost ridicate mii de documente, iar edilul Ionel Dragu și asistentului social Dumitru Simionescu au fost atunci arestați preventiv, ei fiind eliberați între timp și puși sub control judiciar, însă cu interdicția de a se apropia de primărie.

Cercetarea penală s-a extins pe parcurs, ajungându-se până la a-i pune sub urmărire penală pe aproape toți angajații Primăriei, în prezent, toți aflându-se sub control judiciar.

Oamenii speră ca din vară, odată cu alegerile locale, lucrurile să reintre în normalitate în localitatea lor.

Lasă un comentariu

Your email address will not be published.