Primăria majorează prețurile la salubrizarea stradală

Primăria majorează prețurile la salubrizarea stradală

Atenție! Cresc prețurile la serviciile de salubrizare stradală, precolectarea, colectarea și transportul deșeurilor din municipiu.
Două proiecte de hotărâre au fost expuse de municipalitate, în acest sens, la transparență decizională și urmează să fie supuse votului aleșilor locali după expirarea perioadei legale de 30 de zile, timp în care arădenii își pot exprima opinia față de noile prețuri. Inflația este motivul principal care a determinat municipalitatea să opereze modificări ale tarifelor.
Potrivit proiectului de hotărâre numărul 107, din data de 7 aprilie, privind ajustarea tarifelor pentru salubrizarea stradală, o majorare de 4,25% va fi aplicată la prețurile operatorului local de salubritate. În ceea ce privește tarifele serviciilor de precolectare, colectare și transport al deșeurilor din municipiu, prețul pe tonă va fi majorat de la 126,28 de lei fără TVA la 136,06 de lei fără TVA.
După intrarea în vigoare a noilor tarife impuse de inflație, persoanele fizice vor plăti 3,22 lei fără TVA, de persoană, pe lună, în vreme ce tariful perceput persoanelor juridice pentru aceleași servicii va fi de 59,42 de lei fără TVA pe metru cub pe lună.

Lasă un comentariu

Your email address will not be published.