Primăria recunoaşte: Cresc IMPOZITELE în Arad! Falcă: „Eu îmi asum inclusiv această creştere”

Primăria recunoaşte: Cresc IMPOZITELE în Arad! Falcă: „Eu îmi asum inclusiv această creştere”

În sala Regina Maria a Palatul Administrativ a avut loc astăzi, vineri – 15 decembrie 2017, o dezbatere publică a Proiectului de Hotărâre privind stabilirea impozitelor şi taxelor locale pentru anul fiscal 2018.

La dezbaterea publică au participat iniţiatorii proiectului de hotărâre, personalul de specialitate al municipalităţii implicat în această activitate de iniţiere a proiectului de hotărâre şi aproximativ 60 de cetăţeni (majoritatea membri ai PNL).

„Modificările importante sunt la impozitul pe clădiri la persoane fizice care se stabileşte la 0,15%, şi se introduce cota de majorare la clădirile neîngrijite de la 100% până la 500% şi se majorează cu aproximativ 5% impozitul pe terenuri, la persoane fizice şi persoane juridice, cu menţiunea că nemaiimpozitându-se cei 400 de m2 de teren agricol la curţi/construcţii e posibil ca impozitul să fie mai mic decât cel din acest an”, a punctat, în deschiderea dezbaterii, Pavel Neamţiu, directorul Direcţiei Venituri.

Potrivit municipalităţii, aşa cum prevede procedura dezbaterii publice, au urmat luările de cuvânt. Cei care şi-au exprimat dorinţa de a interveni, au solicitat fie modificarea proiectului în sensul neaplicării acestei majorări, fie au dorit să ştie unde vor fi folosite sumele de bani colectate din impozitele si taxele majorate.

„E regretabil că nu vrem să vedem investiţiile care s-au făcut până acum: modernizarea Stadionului UTA se face pe banii noştri, Palatal Culural, Teatrul Clasic unde vom investi 10 milioane de euro,  deşeurile trebuie introduse în subteran. Să nu uităm de reabilitările de străzi şi poduri, de proiectul de regenerare urbană, Unitatea militară Gai, investiţiile masive în Educaţie. Toate aceste lucruri au nevoie de o anumită sursă”, a afirmat primarul municipiului Arad, Gheorghe Falcă cu ocazia intervenţiei din ultima parte a dezbaterii.

Conform reprezentanţilor Primăriei Municipiului Arad, în condiţiile în care bugetul local va fi afectat, anul viitor, pe de o parte de modificările Codului Fiscal iar pe de altă parte de lipsa alocărilor financiare de la Guvernul României, municipalitatea a trebuit să găsească o soluţie pentru a nu împiedica dezvoltarea oraşului.

„Nu cred că ne permitem în situaţia de criză a României să ridicăm impozitele la persoanele juridice pentru că ei generează locuri de muncă. Trebuie să avem grijă de mediul de afaceri. Atunci ne-am dus la cei care au avut aceleaşi impozite de trei ani de zile. Eu îmi asum inclusiv această creştere”, a mai declarat primarul Gheorghe Falcă.

Proiectul de hotărâre privind taxele şi impozitele locale în 2018 va fi supus votului consilierilor locali municipali.

De remarcat, că vom reveni asupra subiectului pe măsură ce nemulţumirile cetăţenilor, societăţii civile şi partidelor de opoziţie din Arad vor fi făcute publice.

Loading...
 1. sa iti asumi ce faci in casa ta, aceasta asumare afecteaza tot orasul, toti vom plati mai mult, si in fiecare an ai crecut impozitul cu 20%, vrei mai multi bani sa furi?
  multumim PNL, Falca si slugile, Sarbatori Fericite

  Raspunde
 2. propun sa organizam un protest impotriva lu Falca si PNL, care ne taxeaza cu 25% an de an, PNL=25% pe spatele nostru, cine dracu va mai voteaza, ba taiati salariile cu 25% ba mariti impozitele cu 25%, numai aveti bani pentru excursii in Egipt,Israel,Grecia,Turcia etc.
  multumim PNL, Falca, sarbatori fericite

  Raspunde
 3. Falca esti un mincinos. Pai nu ziceai ca nu cresc??

  Raspunde
 4. Cotele defalcate din impozitul pe venit care se transfera bugetelor locale cresc de la 71,5% la 100% pentru a compensa diminuarea cotei de impozitare a impozitului pe venit de la 16% la 10%. Oare cum va mai justifica Falca cresterea cu 25% a impozitelor?

  Raspunde
 5. Buna ziua,
  Nu cred ca exista un studiu privind veniturile aradenilor. Cati pensionari sunt, ce venit au si cat impozit platesc. Tineri cati sunt, cati sunt plecat in strainatate, cei ramasi ce venituri au, s.a.m.d.
  Daca un politician ia mita 1 milion de euro este usor sa ia o hotarare. Pentru noi este mai greu

  Raspunde
 6. Mi-am stricat ziua de dimineata!!!!!!!!……..iti asumi!!!…inclusiv asta !!!!…..dar ce pe m——–ta ti-ai mai asumat!!!!!……..hotia!!!!…..strazile care se distrug vazand cu ochii!!!,…vb de strazi reabilitate ,…borduri proaste care deja sunt distruse!!!!!…..Ai blocat tot orasul …suntem ca intr-un catun uitat de lume !!!!!…in afara de magazine uriase …ptr care nu s-a facut nici un studiu de impact ,…. au omorat tot comertul orasului !!!!!!……imi este greata de noi aradenii!!!! ….Lipsa noastra de actiune si de responsabilizare a oamenilor ….pe care …culmea!!!!….tot noi ii platim si trimitem in concedii exotice ….ne aduce in situatia asta !!!!!

  Raspunde
 7. ……..si tot culmea paradoxului !!!!…noi ar trebui sa fim chiar bucurosi !!!!…..ptr investitiile care se fac din bugetul local!!!!!…..cand exista fonduri europene care se pot accesa!!!! ……DAR NU…!!!!!!…..pentru ca fondurile respective sunt urmarite !!!…..si nu se pot fura cu usurinta cu care se fura fondurile locale ……….!!!!!………cat de idioti suntem !!!!!….
  Chiar va puteti bucura de banii furati …..si de faptul ca ati distrus orasul!!!!!!??????

  Raspunde

Lasă un comentariu

Your email address will not be published.