Primăria și CET au intervenit la Colegiul Naţional „Elena Ghiba Birta”. Ce DEFICIENȚE au constatat

Primăria și CET au intervenit la Colegiul Naţional „Elena Ghiba Birta”. Ce DEFICIENȚE au constatat

Primăria împreună cu echipe ale operatorului de termoficare CET au intervenit pentru reparații și remedieri de funcționare a instalațiilor de încălzire la patru unități de învățământ din municipiul Arad, se arată într-un comunicat de presă al municipalității arădene. Acestea s-au realizat ca urmare a sesizărilor transmise la Primărie sau la CET de reprezentanții școlilor, odată cu reluarea cursurilor după vacanța de iarnă.

Intervențiile au vizat și Colegiul Naţional „Elena Ghiba Birta”, ca urmare a faptului că NewsAr.ro a atras atenția că acolo sunt probleme în ceea ce privește confortul termic al elevilor.

„În ceea ce privește Colegiul Național Ghiba Birta, s-au efectuat verificări în cursul zilei de 12 ianuarie, urmare a informațiilor apărute în presă, întrucât conducerea Colegiului nu a adus la cunoștința Primăriei că ar exista probleme acute la instalațiile de încălzire sau disconfort termic în spațiile de învățământ. Urmare a verificăriilor efectuate de echipele Primăriei și CET s-a constatat că alimentarea de la rețeaua publică de termoficare a CET funcționează în parametri normali. În incinta imobilului s-au găsit 3 calorifere defecte (2 din cele 8 care încălzesc sala de sport de la subsol și unul într-o sală de clasă care este echipată cu 3 corpuri de încălzire). S-au dispus măsurile pentru înlocuirea corpurilor de încălzire defecte și s-a cerut responsabililor școlii să ia măsuri provizorii pentru etanșeizarea ferestrelor”, se arată în comunicat.

Primăria subliniază că „a inițiat anul trecut proiectul pentru reabilitarea integrală a clădirii Colegiului Elena Ghiba Birta, care prevede inclusiv lucrări pentru îmbunătățirea eficienței energetice. Documentația investiției care este estimată la aproximativ 3 milioane de euro a fost aprobată în CLM în luna noiembrie și s-a trecut în etapa de elaborare a proiectului tehnic”.   

Lasă un comentariu

Your email address will not be published.