Primăria vrea să restaureze Clubul nautic „Voința”

Primăria vrea să restaureze Clubul nautic „Voința”

Clădirea celui mai vechi club de canotaj din România va fi restaurată. Acesta este anunțul făcut de către primarul Aradului.

Pentru aceasta însă Primăria Arad a trebuit mai întâi să parcurgă toți pașii necesari în vederea clarificării situației juridice a respectivului imobil.

Astfel Clubul nautic „Voința” este preluat de municipalitate, care urmează să identifice resursele necesare pentru restaurarea clădirii și asigurarea condiților de reluare a activității sportive.

Restaurarea și redarea frumuseții de odinioară a acestui obiectiv definitoriu pentru istoria arădeană este prioritatea noastră. Actuala clădire a Clubului nautic <<Voința>> a fost inaugurată în 1927, înglobând clădirea veche din lemn, existentă încă de la înființare. Nu trebuie să uităm nici faptul că << Societatea de Canotaj din Arad Mureș >>, înființată în 1890, era al nouălea club de acest fel din Ungaria de atunci, devenit în anul 1953 secţie de canotaj şi caiac-canoe a <<Clubului Voinţa>>. De altfel, prin această nouă secție se continua tradiția canotajului arădean, primul campionat naţional din România de canotaj organizându-se la Arad, în 1924 „, a spus primarul Călin Bibarț.

Lasă un comentariu

Your email address will not be published.