Primărie din județul Arad, AMENDATĂ de Garda de Mediu

Primărie din județul Arad, AMENDATĂ de Garda de Mediu

Primăria comunei Șiștarovăț a fost sancționată de Garda de Mediu după ce a distrus șase arbori de pe domeniul public fără respectarea legislației în vigoare.

Arborii au fost „smulși” din fața Primăriei, unde autoritățile locale amenajează o parcare iar incidentul a fost semnalat la Garda de Mediu. Deplasați la fața locului, comisarii instituției au constatat că Primăria nu a respectat legea.

„În urma unei sesizări primite la Garda Națională de Mediu – Comisariatul Județean Arad în care se reclama smulgerea unui număr de 6 arbori din fața Primăriei Șiștarovăț în vederea amenajării unei parcări, comisari ai Gărzii Naționale de Mediu s-au deplasat la locația semnalată unde au constatat că cele menționate în sesizare se confirmă. Deși exista HCL 65/27.11.2020 a Consiliului local Șiștarovăț în care se aprobă realizarea lucrărilor „PARCARE SEDIU PRIMĂRIE” , s-a trecut la realizarea acestora fără a fi îndeplinite cerințele Legii 24 din 2007-privind reglementarea și administrarea spațiilor verzi din intravilanul localităților. S-a aplicat sancțiunea prevăzută în Legea 24/2007, respectiv amendă de 5.000 lei iar ca măsură compensatorie plantarea a unui număr de 8 arbori pe domeniul public din fața sediului Primăriei Șiștarovăț”, a anunțat Garda Națională de Mediu – Comisariatul Județean Arad.

Lasă un comentariu

Your email address will not be published.