Primarii din Arad, Timișoara, Oradea și Cluj-Napoca vor forma „Patrulaterala Vestului”. Ce se dorește prin acest parteneriat

Primarii din Arad, Timișoara, Oradea și Cluj-Napoca vor forma „Patrulaterala Vestului”. Ce se dorește prin acest parteneriat

Primarii din Arad, Timișoara, Oradea și Cluj-Napoca au anunțat, la finalul lunii trecute, un parteneriat prin care doresc să atragă fonduri în mod direct de la Uniunea Europeană, ocolind liniile de finanțare deschise la nivel național.

„Patrulaterala Vestului” se dorește a fi o structură informală bazată pe schimb de experiență și un exemplu de cooperare în ceea ce privește proiectele mari, în special cele de infrastructură, cultură și turism, fiind deschisă și altor orașe din regiune.

Informația cooperării a ajuns și la oficialii din Bruxelles, care o consideră binevenită, pornind de la nivel regional, modelul de colaborare existând și în alte state membre.

În ceea ce privește atragerea de fonduri, însă, oficiali de la Comisia Europeană au declarat că prin Fondul European de Dezvoltare Regională, unul dintre principalele instrumente ale politicii de coeziune, nu sunt prevăzute mecanisme de finanțare destinate acestor tipuri de asociere.

 

Lasă un comentariu

Your email address will not be published.