PRIMIM SPRE PUBLICARE/ Bucuria Învierii pentru copiii arădeni

PRIMIM SPRE PUBLICARE/ Bucuria Învierii pentru copiii arădeni

Marele Praznic al Învierii Domnului a fost și un bine venit prilej de participare a copiilor arădeni, împreună cu famiile lor, la sfânta taină a dumnezeiești Euharistii.Mii de copii au primit în parohiile arădene Sfânta Euharistie cu prilejul zilelor pascale. Pentru fiecare membru al unei parohii Liturghia aminteşte sărbătoarea Paştelui, ce devine un semn de comuniune și identitate, o pregustare a liturghiei din cer și o participare la viaţa veşnică: ea arată ce va fi lumea când „Dumnezeu va fi totul în toate” (1 Cor 15, 28).

Modul în care educăm pe copii pentru a înțelege credință este esențial, dar care cere și creativitate. Cateheza este chemată să meargă dincolo de simpla sferă școlară, încât copiii să-L întâlnească pe Hristos, viu și activ în Biserica Sa. Este întâlnirea cu Hristos care trezește dorința de a-L cunoaște mai bine și apoi de a-L urma pentru a deveni ucenicii săi. Prin urmare, provocarea pastorației și a catehezei se focalizează tocmai pe acest punct fundamental: cum să-L întâlnim pe Hristos, care este locul cel mai coerent pentru a-L cunoaște.

Comuniunea sau primirea Sfintei Euharistii este fără îndoială o întâlnire de neuitat cu Iisus pentru fiecare copil; este un eveniment pe care trebuie să ni-l amintim ca unul dintre cele mai frumoase ale vieții noastre. Copiii primesc  Sfânta Euharistie cu bucurie și sunt chemați să-o primească continuu, pentru a rămâne într-o relație de comuniune cu Iisus Hristos. Împărtășirea copiilor este trăită ca o mare sărbătoare de întreaga familie, însă acest fapt devine și-o sărbătoare în parohie. Euharistia a fost pentru numeroși copii un izvor de tărie spirituală, uneori chiar de mărturisire! Cum să nu pomenim, de exemplu, amintirea tinerilor sfinți, care au trăit în decursul primelor secole și apoi pe parcursul devenirii noastre istorice, și care sunt și astăzi cunoscuți și cinstiți în toată Biserica.Astfel, împărtășirea copiilor este un act de credință, care devine un fapt parohial-eclezial și un eveniment familial-social.

Arhim. Teofan Mada, vicar administrativ eparhial

Lasă un comentariu

Your email address will not be published.